Fiskarsin Panimon Farmhouse Series Vermillion – Saison de Rouge

Fiskarsin Panimon Farmhouse sarja sai perheenlisäystä.

Syksyn uutuus on punertava hedelmäinen 5,2% Vermillion – Saison de Rouge syyssaison.

Farmhouse -sarjaan sisältyvät maalaishenkiset oluet ja siideri. Aiemmin sarjassa ovat ilmestyneet Simon says Yellow Grisette ja Hoppy Cidre. Uusien oluiden reseptien takaa löytyy panimon oluentekijä Simon McCabe. Lontoosta Suomeen muuttaessaan hän innostui puhtaasta luonnostamme ja sen läheisyydestä.

”Alun perin inspiroiduin (Fiskarsin) kylän ja panimon kauniista ympäristöstä ja siitä, että toimitusjohtajamme Jari Leinonen suosi tuotannossa paikallista perniöläistä luomumallasta ja lähistöltä kerättyjä yrttejä. Mieleeni tuli laajentaa tätä mallia farmhouse oluiden, kuten saisoneiden, grisettejen ja joidenkin hitaasti puuastioissa käytettyjen happamien oluiden suuntaan käyttäen omia hiivaseoksiamme ja paikallista villihiivaa. Edellä mainitsemani seikat innostavat minua itseäni oluentekijänä ja varmasti myös lisäävät panimomme kiinnostavuutta. Uusi Vermillion on punainen saison, jolla on aromaattinen mallasprofiili. Se on käytetty omalla saisonhiivaseoksellamme. Maltaana käytimme Perniön omaa luomumallasta ja humalaksi valikoitui Hersbrucker Pure.”

Seuraavat Farmhouse -sarjan oluet ovat joulukuussa julkaistava Will O’ Wisp (wild berry sour), sekä myöhemmin päivänvalon näkevä, vielä nimeämätön Farmhouse APA.

Kuva: Kirsi Suokas