Hallitus poistaa alkoholiveron vuoden 2022 loppuun mennessä

Olutpostin tutkivat journalistit ovat saaneet kuulla luotettavilta tahoilta eduskunnan ja hallituksen päättäneen poistaa alkoholielinkeinoa heikentävän alkoholiveron kokonaan vuoden 2022 loppuun mennessä.

Samoista lähteistä Olutposti kuuli eduskunnan ja hallituksen myös pettyneen Sosiaali- ja terveysministeriön toimintaan alkoholilainsäädännön parissa mm. alkoholin etämyynnin, epätarkkojen ennustusten ja yksittäisten virkamiesten suhmuroinnin takia. Suhteettoman korkea alkoholivero on haitannut jo pitkään useita toimialoja juomien tuottajista ravintola- ja matkailualaan. Pandemiasta puhumattakaan.

Kristillisliberaalien Siviä Viinanen tuli tolkkuihinsa ja luottaa ihmisiin.

– Suomen alkoholiverotus on Euroopan ankarin ja se onkin herättänyt kiukkua kotimaassa sekä lähinnä hilpeyttä muissa maissa. Suomen kansalaiset ovat muuttaneet kulutustottumuksiaan eurooppalaisempaan suuntaan ja alkoholin kulutus Suomessa laskee koko ajan, mutta siltikään ei päättäjien luottamus kansalaisiin ole kasvanut. Nyt on aika kiinnittää huomiota alkoholin haittojen alkulähteisiin kuten työttömyyden ja syrjäytymisen poistamiseen valtakunnastamme ja samalla poistaa vero, josta on haittaa niin monelle toimijalle, kertoo  Kristillisliberaalien (KL) Siviä Viinanen.

Lopullisena niittinä päätökselle poistaa alkoholivero on toiminut yksittäisten virkamiesten toiminta.

– Kuinka kansalaiset voivat luottaa enää valtiollisiin instansseihin, jos luottamusta murretaan sisältä päin levittämällä muunneltua totuutta niin annetuissa lausunnoissa päättäjille kuin mediassakin, toteaa itsekin virkamiehenä toiminut entinen vanginvartija Uljas Pamppu ja jatkaa;- Meillä Sukevalla luotettiin asiakkaisiimme enemmän kuin päättäjät omaan kansaansa.

Saatujen tietojen mukaan alkoholivero poistuisi siis tämän vuoden lopussa.

mielenosoitus
Kansalaisten ääntä on vihdoinkin kuultu!

Kuvat: Harri Soinila, Tolkku käteen yhteisö, Valtionvarainministeriö ja Taloustaito