mainos
mainos

Hartwall perustaa erikoisolutpanimon

Hartwall perustaa Lahden tehtaansa yhteyteen erikoisolutpanimon. Mittava investointi tuo joustavuutta tuotantoon ja rikastuttaa Hartwallin olutvalikoimaa.

Hartwallin toimitusjohtajan Kalle Järvisen mukaan hankkeeseen investoidaan miljoonia euroja. Se on Hartwallin suurin investointi yli kymmeneen vuoteen yhdessä muiden Lahden panimolle tehtävien uudistusten kanssa.

– Erikoisolutpanimo on meille iso panostus ja aloittaa uuden aikakauden Hartwallin oluttuotannossa. Investointi tuo meille lisää joustavuutta ja ketteryyttä, jota pirstaloituneella markkinalla menestyminen edellyttää. Teemme ylpeänä nyt jotakin mitä isot oluttalot eivät ole vielä tehneet, Järvinen kertoo.

Kesällä toteutuvan investoinnin taustalla on olutkulttuurin muutos kotimaassa. Suomen olutmarkkina on muuttunut, erikoisoluiden kysyntä on jatkuvassa kasvussa ja kuluttajat haluavat tehdä yhä yksilöllisempiä valintoja. Investoinnin myötä Hartwall vastaa kuluttajien toiveisiin ja saa oluenvalmistukseen uudenlaista notkeutta: panimossa kehitetään uutta ennakkoluulottomasti, valmistetaan monipuolisesti erikokoisia tuote-eriä ja erilaisia oluttyylejä sekä tehdään yhteistyötä myös kansainvälisten panimomestareiden kanssa.

Lahden tuotantolaitoksen yhteyteen rakennettava erikoisolutpanimo rakentuu yhtiön 50-vuotisen, laadukkaiden oluiden kehittämisen ja valmistamisen kautta syntyneen ammattitaidon pohjalta.

– Erikoisoluiden markkina kasvaa ja olutkulttuuri kehittyy Suomessa jatkuvasti. Tarjoamme asiakkaillemme laajemmin erilaisia oluttyylejä sekä mielenkiintoisia uusia makuja. Tunnemme viimeisimmät oluttrendit, ja erikoispanimomme kattiloissa tulee porisemaan monenlaisia uutuuksia. Tärkeintä tulee jatkossakin olemaan aina maku ja laatu, kertoo Hartwallin vastaava panimomestari Hannele Alakarhu.

Elokuussa korkataan

Ensimmäisiä uudessa panimossa valmistettuja oluita päästään maistamaan elokuussa.

– Erikoisolutpanimon perustaminen on ollut jännittävä ja inspiroiva matka. Olemme kehittäneet olutvalikoimaamme jatkuvasti, mutta uuden panimon myötä pääsemme irrottelemaan ja kokeilemaan rohkeammin uusien makunystyröitä kutkuttelevien oluiden parissa, Alakarhu iloitsee.

Tiedossa on myös yhteistyötä alan kansainvälisten huippujen, kuten tanskalaisen oluttaitelijan ja pohjoismaisen olutkulttuurin johtohahmon Anders Kissmeyerin kanssa.