Heidell Distillery Company on uusi tislaamo Naantalista

Heidell Distillery Company on uusi tislaamo, jonka pääajatuksena on luoda markkinoille korkealaatuisia tislaamotuotteita. Kyseessä on ennen kaikkea perheyritys, jonka toiminnassa on mukana master distiller Timo Heikkisen lisäksi hänen koko perheensä.

Mies ja nainen seisoo

Marketing and Brand Director Erika Heikkinen ja master distiller Timo Heikkinen

Timolla on takana pitkä ura Merivoimien upseerina sekä rauhanturvatehtävissä, mutta hänen pitkäaikainen unelmansa on ollut oman tislaamon perustaminen. Perheen voimin on lähdetty toteuttamaan unelmaa noin reilu vuosi sitten, ja nyt tislaamolla on tarjota markkinoille oma gin Suomen aurinkoisimmasta kaupungista Naantalista.

”Tuotteiden tyylistä huokuu meren läheisyys sekä rakkaus saaristoon ja kotimaahamme. Sen lisäksi, että tislaamomme sijaitsee Turun saaristossa. Koko perhe rakastaa saariston tarjoamaa puhdasta luontoa ja karun kauniita maisemia”, toteaa Heikkinen, joka on ammattinsa puolesta viettänyt suuren osan elämästään merellä.

”Tämä on välittynyt niin tuotteiden makuun kuin ulkonäköön. Halusimme luoda premium-tuotteen, joka on tyyliltään moderni, puhdas ja korostaa suomalaisuutta. Inspiraatio etikettiimme on tullut purjehduslipusta.”

Ginin tislauksessa on käytetty 12 maustetta, jotka täydentävät katajanmarjan makua täydellisesti. Tuotteessa maistuu perinteisten katajanmarjan, korianterin ja väinönputken lisäksi kardemumma, kaneli, sitruunankuori, suomalainen puolukka ja tyrni, hasselpähkinä, muskottipähkinä, hunaja sekä merisuola. Yritys suosii paikallisia tuottajia. Esimerkiksi hunaja hankitaan paikalliselta mehiläistarhaajalta Tarja Palomäeltä, Naantalin Hunajalta. Timon mukaan Gin on raikas, mutta mausteinen ja täynnä makuja. Samalla se on myös tasapainoinen – täydellinen pari tonicin, tyrnimarjojen ja mintunlehden kanssa.

Kuvassa gin pulloja

Heidell Gin, 500 ml & 100 ml, small batch, 42 % vol Heidell Navy Strength Gin, 500 ml & 100 ml, small batch, 57 % vol

Paikallisuuden lisäksi ympäristöystävällisyys on iso ohjaava tekijä yrityksen arvoissa. ”Yksi tavoitteistamme oli, että tuotteemme pakkauksessa on mahdollisimman vähän muovia. Siinä onnistuminen vaati tinkimättömyyttä ja peräänantamattomuutta. Muovia löytyykin ainoastaan alumiinikorkkimme kannasta, mutta siihenkin valitsimme materiaaliksi patentoidun korkkisekoitteen, jossa on 70% korkkia ja ainoastaan 30% petrokemian raaka-aineita. Tämän lisäksi korkkimme sekä pullomme ovat myös täysin kierrätettäviä.” kertoo luontoa rakastava master distiller Heikkinen.

Heidell Gin ja Heidell Navy Strength Gin, tulevat myyntiin Tammikuussa 2021.

Kuvassa Olutposti-lehden kansia