Helsingin Mini-SOPP oli enemmän kuin odotettiin

Mini-SOPP Helsinki päätti eilen menestyksekkään kaksi viikko kestäneen tapahtuman sangen hyvässä säässä. Olutposti haastatteli selvästi tyytyväistä tapahtuman johtajaa Pekka Kääriäistä.

Terve Pekka! Kuinka meni Mini-SOPPin toinen viikko?

Mies juo sahtia-Yli 20 0000 kävijän päästiin, joka on meistä sangen hyvä määrä. Panimotkin olivat sangen tyytyväisiä sillä tuotteita meni kaupaksi jopa paremmin kuin aikaisempina vuosina. Esimerkiksi Loimaan panimo möi pois kaikki oluensa, joten heitä ei näy ensi viikolla Lahdessa, jossa pidetään seuraava SOPP -tapahtuma. Siellä on kuitenkin paikalla jo 13 kotimaista pienpanimoa kun Helsingissä heitä oli 10 panimoa. Oikeastaan Lahden kohdalla voimmekin jo puhua normaalista SOPP-tapahtumasta eikä enää Mini-SOPPista-

Huomasitko yleisörakenteessa uudistumista eli löysikö sinusta paikalle myös sellaisia asiakkaita, jotka eivät ole ennen käyneet oluttapahtumissa?

-Upeaa nähdä kuinka olutkulttuuri yhdistää sillä paljon oli nuoria nuoria asiakkaita liikenteessä kuten myös vanhempaa kävijäkuntaa. Turistit puuttuivat eli alueella kuului puhuttavan vain Suomen kieltä. Vakikävijöitä näkyi useina päivinä koska panimot vaihtuivat viimeiselle viikolle. Uusia naamoja oli varmasti mukana mutta emme  kuitenkaan tehneet nyt mitään kävijätutkimusta.

Olutpostin mielestä SOPP alkaa olla jo käsite itsessään, jonka ympärille on muodostunut oma yhteisö. Aivan kuten monen muun kulttuuritapahtuman kohdalla on tapahtunut, oli kyseessävaikka Savonlinnan Oopperajuhlat tai vaikka Ilosaarirock Joensuussa.

Osasivatko asiakkaat noudattaa turvallisuussuosituksia?

-Sanoisinko kohtuullisesti. Eli väljää oli kun kävijämäärää oli rajoitettu mutta ehkä liikaa vielä istutaan lähekkäin pöydissä. Tässä olisi vielä oppimista, vaikka pöydissäkin oli istuinpaikkojen määrää rajoitettu. Jonoissa noudatettiin turvavälejä hyvin ja muutenkin pidettiin välimatkaa sangen hyvin”

Talkoolaiset ovat kuuluneet tapahtuman kuvioon varsinkin pesupisteellä. Mikä merkitys talkoolaisilla on SOPP tapahtumille?

– Eri olutseurojen kanssa yhteistyö toimii aina hyvin. Nyt ehkä työmäärää helpotti se, että koronan takia olimme siirtyneet koneelliseen tiskaukseen. Eli pesuharjat suljettu pois myös pesupisteiltä. Kiitos Olutliitolle Helsingin tapahtuman pesupisteen hoitamisesta ja varsinkin talkooporukasta vastaavalle Simo Rattilalle upeasta työstä tapahtumassa.

Viime vuonna SOPP pidettiin Helsingin Kaisaniemessä. Nyt taas Rautatietorilla. Kumpi paikka sinusta on parempi SOPPille?

-En pysty oikein sanomaan muuta kuin tällaiselle  pienemmälle tapahtumalle on Rautatientori ja ei tähän suurampaa mahdukkaan kun kaupunki rajoitti tapahtumille varattua tilaan. Tällöin meille jäi ainoaksi vaihtoehdoksi Kaisaniemen puisto, joka osoittautui sekin hyväksi paikaksi.

Kuvat: SOPP mediapankki, Anikó Lehtinen ja cyde

Helsingin Mini-SOPPissa lähes 10 000 kävijää ensimmäisellä viikolla

Ihmisiä SOPP olutjuhlilla

Kuvassa miehiä kiltit päällä olutjuhlilla

 

 

 

 

 

 

 

kolme miestä juo olutta

Kaksi miestä juo olutta

Miehet myyolutta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lue Olutposti-lehti 2/2020 nyt ilmaiseksi verkosta!