Humalan viljely ja humalan laatuominaisuudet online luento

Humalan viljely ja humalan laatuominaisuudet kiinnostavat niin viljelijöitä ja tutkijoita kuin panimoidenkin edustajia. Pyhäjärvi-instituutin ja Luonnonvarakeskuksen (Luke) webinaari tarjoaa 17.3. monipuolisen esittelyn humalatuotannon kehittämisen nykytilanteesta Suomessa.

Ohjelma

10.00 Avaussanat, Pyhäjärvi-instituutti

10.20 Humalan viljelyn perusteita, Veli Mathlin, kasviasiantuntija, Tornion Panimo/Sangen Oy

10.45 Humalan laatuominaisuudet oluen panon kannalta meillä ja muualla, Juha-Matti Pihlava, tutkija, Luke

11.10 Humalan viljelyteknisiä ratkaisuja viljelykokeesta, Antti Laine, tutkija, Luke

11.35 Humalaviljelyksen kannattavuudesta, Heikki Mäkinen, tutkija, Luke

12-13 Tauko

13.00 Humalan taimituotannon tilanne, Jaana Laamanen, tutkija, Luke

13.25 Humalakasvin kiinnostavia ominaisuuksia, Pekka Saranpää, johtava tutkija, Luke, Jonne Hirvonen, Key Account Manager, Business Joensuu, Lucia Blasco, tutkija, Luke ja Jenni Tienaho, tutkija, Luke

13.50 Humalan kasvihuoneviljelykokeilu Parkinniemen puutarhalla, Emma-Ilona Tervonen, Parkinniemen puutarha

14.15-15.00 Loppukeskustelu, kommenttipuheenvuorot, viljelijät Ilpo Markkola ja Heikki Huhtanen

Ohjelma (https://www.pyhajarvi-instituutti.fi/image/satayrtti/humalawebinaari_170321_ohjelma_3.pdf):

Webinaarin ilmoittautumiset 15.3. mennessä.

Ilmoittautumislinkki löytyy tästä.

Ilmoittautumislomakkeessa ilmoittamaasi sähköpostiin tulee 16.3. Zoom-linkki, jolla pääset osallistumaan webinaariin.

Tilaisuuden järjestelyihin ja tilaisuudessa esitettäviin tuloksiin osallistuneet hankkeet ovat seuraavat:

Yrttituotannon kehittäminen Satakunnassa (Pyhäjärvi-instituutti)

Fin Hops – Finnish hops to the world / LukeLEADS (Luke)

Aromihumala – Puutarhan vanhat aromihumalat panimoiden käyttöön (Luke)

Polar Hops – Suomalaista pohjoista humalaa markkinoille (Luke)

HopUp – Suomalaisen humalan tuotannon käynnistäminen (Luke)

Hopsista- Hops derived products from farming and brewing industry side streams (VTT, Luke)

Lisätietoja:

Johanna Pihala, asiantuntija, Pyhäjärvi-instituutti,

johanna.pihala@pji.fi, puh. 0440 344 063

 

Lähde ja kuva: Pyhäjärvi instituutti