mainos

Jacobstads Craft Brewery panostaa laatuoluen ohella myös visuaalisuuteen

Jacobstads Craft Brewery on 2015 perustettu länsirannikolla Uudenkaarlepyyn alueella toimiva pienpanimo, jonka nimi tulee suoraan läheisen Pietarsaaren kaupungin ruotsinkielisestä nimestä Jakobstad.

Panimon vaimonsa Pian kanssa perustanut Daniel Löf kertoo, ettei ollut opiskeluaikoinaan suuri oluenystävä ja tarjonnan olleen muutenkin heikkoa alueella. Saatuaan herätyksen oluen maailmaan hän hankki Saksasta pienen valmistuslaitteiston ja alkoi panna olutta kotonaan. Pyrkimys oli alusta saakka tehdä tasoltaan kauppalaatuisia oluita.

”Perustimme panimon heti kun oli saatu tilat, luvat, rahoitus ja kaikki muu oleellinen kuntoon. Nyt panimo on samassa tilanteessa kuin moni muukin kotimainen tämän kokoluokan toimija, eli kasvun ja sen vaatiman kannattavuuden rajoilla mennään. Kilpailu on kovaa ja siksi näkyvyys meille on yhtä tärkeää kuin itse tuotteiden laatu”, toteaa Löf.

”Markkinoinnissa panostamme tarinaan, eli storytellingiin. Meille visuaalisuus on tärkeää ja tuotamme myyntiin oluita, joissa tuotteen ulkonäkö, brändi ja sisältö ovat mahdollisimman korkealaatuisia.”

Olutposti tapasi panimon Daniel Löfin Craft Beer Helsinki 2019 -tapahtumassa ja kysyi kuulumiset.

Video ja haastattelu: Cyde

Katso myös Jacobstads haastattelu vuodelta 2017.