Joulumarkkinat panimoilla!

Joulun tullessa monet pienpanimot ovat järjestäneet omia pieniä joulumarkkinoita myymälöissään, missä valikoimaa on oluista erilaisiin olutaiheisiin asusteisiin, kirjoihin tai ompa siellä pieniä ruokalahjojakin. Joulumarkkinaperinne on vanhaa perua ja on ilo huomata, miten se on saatu osaksi myös pienpanimoiden myymälöiden joulunalusperinnettä.

Panimomyymälöiden myynti on monen pienpanimon mukaan kasvussa, ja sen osuus koko panimon myynnistä voi olla jopa 20%. Monien pienpanimoiden tuotevalikoimaa onkin myymälöissä laajennettu, saaden mukaan sekä oman panimon mukaan brändättyä vaatetta ja asustetta sekä erilaista naposteltavaa tai ruokalahjoja. Uudempi trendi on ottaa panimomyymälään myös vaihtuvia muiden panimoiden oluita. Näin kuluttajalla on mahdollisuus tutustua kahteen pienpanimoon samalla käynnillä, joista toinen on se oma lähipanimo ja toinen panimo saattaa olla toisella puolella Suomea.

Olutposti kävi Espoossa katsomassa Fat Lizardin ja Olarin Panimon Joulumaata, jossa panimomyymälöiden valikoimaan on satsattu. Molemmista panimoista saa mukaan joulun oluet, sekä t-paitoja, pipoja,  olueen ja ruokaan liittyvää kirjallisuutta sekä tämän joulun panimokamauutuuden eli panimon mukaan brändätyt sukat.  Fat Lizardin puolella mukaan voi ostaa myös joulukuusen, ja kuusen koristeluvinkkikin löytyi panimon myymälästä.

Tutustu vaikka näihin pääkaupunkiseudun jouluisiin panimomyymälään:

Fat Lizardin ja Olarin Panimon Joulumaa

Pienpanijoiden Joulutori

Etko Brewingin panimon Joulukauppa

Bryggeri Helsingin terassilla voi jouluostosten lomassa tavata Joulupukin!

Laajemmin erilaisia panimomyymälöitä löydät Olutpostin Oluttutkasta!