K-Supermarket Vuosaari on itäisen Helsingin juomakeidas

K-Supermarket Vuosaaren juomaosaston kehittämisestä vastaava 26 vuotta kaupan alalla toiminut Vesa Laakkonen on selvästi ylpeä kättensä työstä ja sietää ollakin. Sen verran edustava on myymälän juomasasto.

”Teimme myöntämästänne Laadukas juomaosasto -diplomista suurennoksen, kehystimme sen ja laitoimme näkyvälle paikalle” iloitsee K-Supermarket Vuosaaren juomaosastosta vastaava Vesa Nurmimen

Tuotteita hyllyistä löytyy noin 2500 eri merkkiä ja, kuten yleistä, suosituimmat oluttyylit ovat lager-oluet sekä IPA:t ja NEIPA:t. Sour -olut on nosteessa mutta Gose -oluet ovat vielä Vesalle kysymysmerkki. Alkoholittomat juomat kasvattavat suosiotaan voimakkaasti ja pelkästään alkoholittomia oluita löytyy valikoimasta yli 100 tuotetta.

Oluiden esillepanossa on kokeiltu montaa eri versiota. Aikoinaan ne olivat maittain mutta asiakkaat halusivat kuitenkin löytää oluet tyylisuunnittain tai saman tuotemerkin alla olevia juomia tyyleittäin. ”Nyt meillä mennään siten, että on esillä on Lagerit, Vehnät, Pilsit eli oluttyypeittäin, oli kyseessä minkä kokoinen panimo tahansa”, sanoo Vesa.

Uudistuksia juomaosastolla on tehty ja isompi remontti on tulossa. ”Tällä hetkellä uusimme myös hyllyjen hintalappuja eli vihdoin meille tulee sähköiset hintanäytöt. Ne helpottavat työtä ja valikoiman vaihtelua huomattavasti” kertoo Vesa.

Asiakaskunta K-Supermarket Vuosaaressa on laidasta laitaan ja huomattavan laatutietoista.
Vesan mukaan juomakulttuuri kehittyy koko ajan oluen suhteen rikkaampaan suuntaan. Varsinkin ruokajuomana se alkaa kilpailla viinin kanssa, sillä sen makukirjo on laajempi paritettaessa eri ruokia. Varsinkin alkoholittomat ovat nosteessa myös ruokajuomana.

Olutpostilla ei ollut ongelmia hyväksyä myymälää mukaan laadukkaiden juomasastojen joukkoon ja myöntää diplomi hyvästä työstä. Asiaan vaikuttaa myös kauppias Sasu Haminan pitkälle viety olutharrastus. Sasu on neuvonantajana myös uudessa Three Dice Brewingissä.

K-Supermarket Vuosaari on myös yksi Olutpostin TOP TEN -kampanjan myymälöistä.