Kahvipaahtimo hullaantui mallasjuomista

Kaffa Roastery juhlii lauantaina kymmenvuotisjuhliaan viskikahvin ja milk stoutin voimalla. Mitä ihmettä, Punavuori?

Kahvitrendeissä on pinnalla innovatiivisuus, uudet jännät tavat juoda kahvia, kertoo Kaffa Roasteryn kymmenen vuotta sitten perustanut Svante Hampf. Hänelle kaikki rakentuu laadukkaan, käsityönä tuotetun kahvin varaan, mutta juhlan kunniaksi paahtimolla irrotellaan.

– Saimme Kyrö Distilleryltä kaksi heidän ensimmäisen viskinsä kypsytykseen käytettyä tynnyriä. Ne olivat vielä kosteita, ja päätimme kokeilla kahden eri kahvipavun kanssa, mitä viski tekee niille, Hampf kertoo.

Brasilialainen Pinhal ja guatemalalainen Las Terrazas ovat kahvipapuina aivan erilaisia, ja myös lopputuloksena syntyy kaksi erilaista viskikahvia. Raakana viikoksi tynnyriin suljetut kahvipavut ottivat makuja vastaan eri tavoin. Guatemalan laadukas kahvi ei imaissut viskiä rajattomasti vaan paahtamisen jälkeen se maistuu kahvissa hienostuneena aromina. Brasilialaiselle taas viski tuntuu olleen vähän liikaa – ehkä todellinen viskinystävä arvostaa tällaista ruisviskin ylivaltaa kahvikupissa!

– Ihastuimme erityisesti siihen, miten viskikahvi toimii cappuccinossa, Hampf paljasti kertaluonteisia kahvieriä maistattaessaan.

Kahviolut lähipanimosta

Oluen Kaffa Roastery teki yhteistyössä Donut Island Brewingin ja Panimo Hiisin kanssa. Kahvina oluessa on kylmäuutettu etiopialainen alkuperäkahvi.

Decade of Decadense -nimen saanut olut tumma olut on alaviitteensä ”The black hole of milk stouts” mukainen.

– Kahvilassamme on nyt anniskeluluvat, joten juhlissamme lauantaina pääsee maistamaan tätä erikoisuutta. Olemme olueen todella tyytyväisiä, se on väriltään tumma ja tuhti, mutta maultaan yllättävän kevyt ja vivahteikas. Vivahteissa on makeaa vaniljaa ja kypsää mansikkaa ja kahvinen jälkimaku tasapainottaa makeaa kokonaisuutta, Hampf kuvailee nimikko-olutta.