hartwall mainos

Kansainvälisen International Barlady -cocktailkilpailun voitto Turkuun

Turkulaisen The Cow -baarin ravintolapäällikkö Janette Bertényi on voittanut 9.3. 2024 Kreikassa järjestetyn International Barlady -cocktailkilpailun. Kilpailuun osallistui 16 finalistia ympäri Eurooppaa.

Janette Bertényi voiton jälkeen

International Barlady- kilpailu järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa ja se syntyi tarpeesta tuoda esiin baarimestareina työskentelevien naisten taitoja sekä auttaa alan naisia verkostoitumaan. Kilpailun ensimmäinen osio tapahtuikin naistenpäiväni 8.3. Kilpailu on ainoa vain naisille tarkoitettu cocktailkilpailu ja sen perustaja Nafsika Mouzakitin mukaan kisan tarkoitus on nostaa naisia baarimestarimaailmassa.

Ennen kisaa jokainen kilpailija suunnitteli omasta maastaan inspiraation saaneen “National” cocktailin sekä klassikkococktailin, jotka esiteltiin ja valmistettiin sitten kisayleisön ja tuomareiden edessä. Suorituksissa arvioitiin itse cocktailien ja teknisen suorituksen lisäksi myös esiintyminen ja vuorovaikutuskyky yleisön ja tuomareiden kanssa. Samoilla cocktaileilla kilpailtiin sekä perjantain alkuerissä että lauantain finaalissa. Tuomaristoon kuului sekä median edustajia että alan ammattilaisia, Suomesta FBSK ry:n eli Suomen baarimestariyhdistyksen puheenjohtaja Greta Grönholm.

Kilpailuun etsittiin nimenomaan kovan luokan ammattilaisia, ja kaikkien osallistujien pitikin kuulua oman maansa ammattijärjestöön. Suomessa kilpailun esikarsinta suoritettiin hakemuksen ja cocktailin perusteella.

Turkulainen Janette Bertényi sai inspiraation omaan National -juomaansa suomalaisesta mustikkamaidosta, ja Recall Blues -cocktailissa olikin Smirnoff-vodkaa, suomalaisia mustikoita, vaniljaa, sitruunaa, sokeria ja kirkastettua täysmaitoa. Broken Record -klassikkococktail taas koostui Rooste Rojo -tequilasta, De Kuyper Butterscoths -likööristä, Mosaichumala- ja verigreippi- cordialista sekä verigreippilimonadista.

Bartényin ”National”-juoma

Janette Bertényi kertoo voitosta tulleen huikean fiiliksen ja pitää muutenkin kisakokemusta erittäin hyvänä. – Kisa oli mahtava ja naisten välinen energia kisassa upea. Kaikki auttoivat toisiaan lavan takana. Tälläisia kisoja tarvitaan lisää!

Lähde FBSK ry, kuvat Anssi Hytönen ja Greta Grönholm

Katso lisää:

Art of Cocktail -näyttelyssä taiteen keskiössä cocktailkuvat