Karvilan Panimon oman mallasohran kevätkylvö helatorstaina

Helatorstaina 18.5. Karvilan Panimolla tapahtuu.

Karvilan Panimon oman mallasohran kevätkylvö tapahtuu perinteisin menetelmin taas helatorstaina. Hevonen on mukana kylvötyössä ja vanhan ajan kylvökoppa on kaivettu vintiltä jälleen työkäyttöön.

”Panimon baariin tuomme tarjolle juuri tynnyröityä viime kauden omasta mallasohrasta luotua lähilageria. Kasvatimme ensimmäisen oman mallasohrasadon kesällä 2022, joka puitiin viime syyskuussa Karvilan Elonkorjuujuhlassa. Pehkolan Mallastamo mallasti ohramme ja näin pääsimme luomaan aidon lähilagerin.”, kertoo Jouni Purontaus Karvilan Panimolta.

logo

Lähilagerin aromihumaloinnissa on käytetty tohmajärveläisen Jarmo Rautiaisen kasvattamaa maatiaishumalaa sekä katkerohumalana saksalaista Magnum-humalaa. Tilaisuudessa maistellaan aitoa suodattamatonta lageria, jonka vesi tulee omasta lähteestä ja maltaat omalta pellolta ja humala Tohmajärveltä.

Tilaisuus alkaa klo 11:00. Kevätkylvönäytös alkaa klo 13:00 ja kestää klo 16:00 asti. Tilaisuus on avoin kaikille.

Panimokauppa on avoinna koko tapahtuman ajan, jossa on kevätkylvöjen kunniaksi erikoistarjouksia. Panimon baarissa on tarjolla lähilageria, panimon klassikoita ja sesongin uutuusoluita. Suolaisen nälkäisille tarjolla myös hodareita.

Lähde ja kuva: Karvilan Panimo