Huono viinapää johti palkittuun innovaatioon

Kuusenkerkillä ja sitruunalla maustettu sokeriton kevyttisle Kåska 15 % palkittiin matala-alkoholisten ja alkoholittomien juomien kategoriassa International Wine and Spirit Competition -kilpailussa. Kyseisessä kategoriassa jaettiin palkintoja ensimmäistä kertaa kilpailun 50-vuotisessa historiassa. Kåska sai 90 pisteellä sadasta käyttöönsä IWSC-hopeamerkin. Palkittu tisle on samannimisen juoma-alan yrityksen ensimmäinen tuote. Osa Kåskan myyntikatteesta ohjataan sosiaalisten järjestöjen tukemiseen, jotka tekevät työtä yksinäisyyden vähentämiseksi.

Kåska juomaa

“Tuntuu upealta olla suomalaisena pienenä valmistajana ensimmäisten joukossa vastaanottamassa tällainen palkinto”, kertoo Kåskan toinen perustaja Eetu Topo. “Meillä on Suomessa monta rankkaan juomiseen liittyvää stereotypiaa, joten on hienoa olla osoittamassa että ne eivät ole koko totuus. Nyt arvostetaan laatua, hyviä makuja ja yhdessäoloa paljon enemmän kuin humaltumista. Olen työskennellyt lähes koko aikuisikäni drinkkien ja alkoholien parissa, ja etenkin viimeisten vuosien aikana ihmisten suhde juomiseen on näkyvästi alkanut muuttua”, Topo jatkaa. “Sen näkee kauppojen hyllyillä jotka alkavat täyttyä miedommista vaihtoehdoista, lisäksi baaritiskeillä kysytään jatkuvasti enemmän kevyempiä, miedompia juomia. Omalle kohdalleni tämä sopii hyvin – idea Kåskaan lähti isolta osin siitä, että vaikka rakastan hyviä juomia, en kestä alkoholia juuri lainkaan.”

Kuvat: Kåska

Lähde: Kåska tiedote

Videoesittelyssä tuorein Olutposti-lehti numero 3/2020