KOFF Jouluoluen mallasohra tulee Iitistä

Jouluoluen ohran viljelijä valittiin jälleen Viking Maltin sopimusviljelijöistä.

Antti Finskaksen tilalla viljellään mallasohran lisäksi kauraa, kuminaa ja heinää. Lisäksi viljelykierrossa on vaihtelevasti vehnää, öljykasveja, härkäpapua sekä luonnonhoitopeltoja.

”Olen hyvin innostunut siitä, että Jouluoluen mallasohra on omilla peltolohkoilla kasvanut ja odotan että pääsen sen täyteläistä makua testaamaan. Meille viljelijöille on myös tärkeää, että kotimainen panimoteollisuus käyttää paikallista ohraa, jolloin se tuo työtä ja elinvoimaa koko ketjuun maatiloista lähtien.” Finskas sanoo.

Oluessa käytetty Harbinger-ohra on kasvatettu ympäristöasiat huomioiden. Elävä Itämeri säätiön Baltic Sea Action Group antoi jälleen KOFF Jouluoluelle Itämeri-ystävällisen Baltic Sea Commitment Maker-nimityksen.

”Arvioimme muun muassa tilan viljelyä, lajikkeiden valintaa, lannoitusta, viljelykiertoa, ohran kuivaamista ja varastointia. Tärkeää on, että kaikki resurssit, jotka peltoon laitetaan, saadaan sieltä myös takaisin. Auditointityö on aloitettu Itämeren suojelutyönä, mutta tänä päivänä se on entistä vahvemmin myös ilmastotyötä”, kertoo Viking Maltin viljanhankintapäällikkö Sanna Kivelä.

koff jouluolut mainos

KOFF Jouluolut on kullanruskea, pehmeä ja täyteläinen wieniläistyylinen lager. Se tuotiin ensimmäisen kerran markkinoille vuonna 1987.

Lähde ja kuvat: Sinebrychoffin tiedote