Koffin uudet alkoholittomat tuotteet sekä erikoisoluet

Sinebrychoffin alkoholiton panimojuomavalikoima laajenee. Uutuuksia oluissa, siidereissä ja lonkeroissa. KOFF saa uuden IPAn, Session IPAn ja pale alen. Karhu lanseeraa ensimmäisen jouluoluensa ja tuo takaisin viimevuotisen yllätyssuosikin, Karhu Laku Porterin.

Kuvassa juomatölkkejäUudet KOFF-erikoisoluet: KOFF Pale Ale 4,2 %, KOFF IPA 4,7 % ja KOFF Session IPA 2,5 %

Syksyn 2021 KOFFin täysmaltaisissa erikoisoluissa nautitaan Pale Alesta ja IPAsta – jälkimmäisestä kahdessa eri vahvuudessa.

KOFF Pale Ale 4,2 % on raikas ja tasapainoinen pale ale -olut, joka on humaloitu Mosaicilla ja Citralla. Kuivahumalointi antaa oluelle rapsakan loppusilauksen. Tutkimuksen mukaan suomalaiset kuluttajat aikovat ostaa pintahiivaoluttyypeistä kolmanneksi eniten – vehnäoluen ja IPAn jälkeen – juuri pale ale -oluita*. Kokeile KOFF Pale Alea vaikka hampurilaisten tai pizzan kaverina.

KOFF IPA 4,7 % on raikas ja moderni india pale ale –olut, joka saa vahvan makunsa Citra-, Mosaic- ja Cascade -humalista. Sopivaa katkeruutta pehmentää miellyttävä karamellimaisuus. Kuluttajat aikovat ostaa pintahiivaoluttyypeistä toiseksi eniten IPA-oluita*. Kokeile KOFF IPA 4,7 % -olutta vaikka barbecue-ruokien, hampurilaisten tai tex mex -herkkujen kanssa.

KOFF Session IPA 2,5 % on täysmaltainen, aromikkaasti kuivahumaloitu session IPA. Huolimatta matalammasta alkoholipitoisuudestaan, se on kuitenkin maukas kuin sisarensa. KOFF Session IPA 2,5 % vastaa myös kysyntään – miedot, kevyemmät oluet ovat nyt nosteessa, matala-alkoholiset oluet kasvavat koko olutkategoriaa nopeammin (kasvu 2020: +9,5 %). Kokeile KOFF Session IPA -olutta vaikka salaattien, kanan tai possun kanssa.

Erikoisoluiden suosio jatkaa kasvuaan – India Pale Ale ykkösenä ja Pale Ale kolmosena. Oluen ostajista puolet on ostanut kotimaista erikoisolutta edellisen vuoden aikana. Uusia makuja halutaan kokeilla helposti lähestyttävästi. Kuluttajat luottavat tuttuihin brändeihin ja haluavat kokeilla uusia oluttyylejä kotimaisten tuotemerkkien kautta.

”Erikoisoluttrendi on ollut Suomessa jo pitkään. Uusia kokeilijoita riittää kuitenkin vielä paljon ja tuttujen kotimaisten brändien valikoimasta on hyvä lähteä kokeilemaan uusia laadukkaita oluttyylejä. KOFFin erikoisoluet löytyvät helposti myös designinsa avulla – eri oluttyylit erottuvat selvästi, vaikka kaupan hyllystä”, kertoo KOFF-oluen tuotepäällikkö Heini Autio Sinebrychoffilta.

Oluttölkkejä

Tuotetiedot:

KOFF Pale Ale Oluttyyppi: Pale Ale

Ainesosat: Vesi, OHRAMALLAS, humala, hiiva
Alkoholiprosentti: 4,2 %
Humalat: Mosaic ja Sitra
EBU: 32

Energia per 100 ml: 165 kj/39 kcal
Hiilihydraatit g/100 ml: 3,2
Sokeri g/100 ml: 0
Proteiini g/100 ml: 0,5
Rasvaa g/100 ml: 0
Suolaa g/100 ml: 0

KOFF IPA 4,7 %  Oluttyyppi: India Pale Ale

Ainesosat: Vesi, OHRAMALLAS, humala, hiiva
Alkoholiprosentti: 4,7 %
Humalat: Citra, Mosaic ja Cascade
EBU: 46

Energia per 100 ml: 174 kj/41 kcal
Hiilihydraatit g/100 ml: 3
Sokeri g/100 ml: 0
Proteiini g/100 ml: 0,5
Rasvaa g/100 ml: 0
Suolaa g/100 ml: 0

KOFF SESSION IPA 2,5 % Oluttyyppi: India Pale Ale

Ainesosat: Vesi, OHRAMALLAS, humala, hiiva
Alkoholiprosentti: 2,5 %
Humalat: Citra, Mosaic ja Cascade
EBU: 35

Energia per 100 ml: 118 kj/28 kcal
Hiilihydraatit g/100 ml: 3
Sokeri g/100 ml: 0
Proteiini g/100 ml: 0,5
Rasvaa g/100 ml: 0
Suolaa g/100 ml: 0

Uutuuksien jakelu alkaa 30.8. kautta maan. Ne on pakattu 0,5 litran tölkkiin.

Muut olut uutuudet

Karhu Jouluolut (4,8 %) on Karhun oma versio jouluoluesta. Sinebrychoffin klassikko, KOFF Jouluolut, jatkaa panimon valikoimassa, mutta kuluttajat janoavat vaihtoehtoja joulunajan oluisiin. Suositus: Amber lager -tyylinen kuparinruskea lager sopii jouluruokien, porsaan, juustojen ja makkaroiden kyytipojaksi.

Karhu Laku Porter (5,5 %) tuli kausiolueksi syksyllä 2020 ja loppui kaupoista melko pian, ennen aikojaan. Oluesta pitivät kaikki ja näin onnistunutta olutta ei pidä jättää muistoksi. Karhu tuo Laku Porterin uudelleen kausivalikoimaansa ja ravintoloiden kausihanoihin.

Brooklyn Special Effects IPA 0,4% on uusi variantti  Special Effects Hoppy Lagerista. Brooklyn Special Effects IPA on amerikkalaistyylinen vahvasti kuivahumaloitu, sitruksinen ja moderni alkoholiton IPA. Makuprofiili vastaa vahvoja IPA-oluita.

Brooklyn Pulp Art (6 %) on ns. hazy IPA eli suodattamaton India Pale Ale -olut, joka on moderni versio suositusta IPA-oluttyylistä. Pulp Art tulee Sinebrychoffin ravintola-asiakkaiden kausihanavalikoimaan.

Lonkerot ja juomasekoitukset:

KOFF Long Drink Grapefruit 0,0% on Sinebrychoffin kasvavan KOFF Long Drink -lonkeroperheen ensimmäinen täysin alkoholiton lonkero. Alkoholittomassa KOFF Long Drinkissä maistuu tuttu, rapsakka greippilonkero, vain alkoholi puuttuu. Greippi ja katajan maku ovat mukana, kuten lonkeroon kuuluu. Kilokaloreita KOFF Long Drink Grapefruit 0,0%:ssa on  alle 100 per tölkki.

Golden Cap LONG ZERO (5 %) on lonkero ilman lisättyä sokeria. Suomen ensimmäinen siideribrändi jo vuodelta 1962 tekee loikan täysin uuteen kategoriaan. Golden Cap esittelee kesällä 2021 ensimmäisen long drink -juomansa. Golden Cap LONG ZERO on sokeriton lonkero (sokeria 0,2 g/100 ml).

Martini Fiero & Tonic (4,7 %) on valmis juomasekoitus trendikkäästä suosikkidrinkistä. 100 % luonnollista makua ja väriä. Martini Fiero & Tonicissa on käytetty aitoja viinejä, ja siinä maistuu intensiivinen ja katkera sitrushedelmien maku, josta löytyy kukkaisia aromeja ja appelsiininkuorta.

Breezer Peach (4 %) on persikanmakuinen juomasekoitus. Persikka on suosikkimaku ja  trendikäs – yksi maailman nopeimmin kasvavista mauista.

Garage Vodka Lemonade Passionfruit (4,1 %) – eksoottisen passionhedelmän maku, jossa hedelmän maku yhdistyy Garagen tuttuun sitruunaiseen lemonadeen.

Siiderit:

Crowmoor White Crow Dry Apple 0,0% on Crowmoorin ensimmäinen alkoholiton siideri. White Crowssa on tuttu tasapainoisen kuiva maku, kuiva ja omenainen, mutta täysin ilman alkoholia ja  70 kcal per tölkki.

Somersby Winter Cider (4,5 %) on Somersbyn ensimmäinen talvimaku, mustikanmakuinen siideri.

Somersby Pear Lite (4,5 %) laajentaa Somersbyn kevytsiiderien valikoimaa päärynällä, sama herkullisen hedelmäinen maku, mutta 80 % vähemmän sokeria ja 45 % vähemmän kaloreita.

Virvoitusjuomat:

Coca-Cola Zero Sugar Kofeiiniton on nimensä mukaisesti täysin sokeriton ja kofeiiniton juoma. Unen arvostus on kasvussa ja moni haluaa nauttia hyvistä juomista kuten Coca-Colasta ilman kofeiinia.

Coca-Cola Zero Sugar Vanilja on kuluttajien pitkään toivoma klassikkomaku, joka palaa seitsemän vuoden jälkeen Suomeen sokerittomana.

Energiajuomat:

Battery Charge on energiajuoma, jossa on ripaus limeä ja chiliä. Battery Charge on yhtäaikaa hedelmäinen ja maistuva energiajuoma ja piristävä lisäenergia, kun sitä tarvitset – olitpa sitten liikkeellä, kotona, töissä tai viettämässä iltaa. Rajoitetun ajan myynnissä oleva Battery Charge on makeutettu sokerilla.

Monster Pacific Punch on hedelmäinen energiajuoma – todellinen hedelmäcocktail. Monsterin uutuudessa maistuvat appelsiini, omena, vadelma, kirsikka, guava, ananas ja passionhedelmä. Monster Pacific Punchissa on 6 % mehua tiivisteestä.

Sinebrychoff valmistaa kaikki juomansa hiilineutraalisti 100 % uusiutuvalla energialla.

Lähde: Sinebrychoff tiedote
Kuvat: Sinebrychoff