Kolumneja ja podcasteja – Sampo Marski esittäytyy

 

Sampo Marski aloittaa Olutpostin kolumnistina, mutta miehen mietteitä voi nauttia myös podcastin muodossa. Marski haluaa tuoda mukanaan pohjoista näkökulmaa olutharrastukseen.

“Hei, olen Sampo Marski ja harrastan alkoholeja” oli pitkään lause, jolla esittelin itseni illanistujaisissa. Viinaksien maailmaan päädyin aikoinaan viskin kautta, kun skottilainen single malt vei mukanaan. Samalla alkoi myös harrastemuodossa kirjoittaminen, kun kirjailin mietteitäni viskistä ylös Just Peat It! -blogiin. 

Sampo Marski

Viskin suhteen saturaatiopiste saavutettiin vuonna 2018, kun blogi sai viimeisen postauksensa. Samaan aikaan olutbuumi oli iskeytynyt myös Oulun rannikolle tosissaan ja mielenkiinto siirtyi pikku hiljaa tislaamattomien juomien pariin. 

Ystäväni kanssa kynäilemä Humaloidut-blogi oli luonnollinen jatkumo viskibloggaukselle ja antoi samalla hyvän syyn sukeltaa syvemmälle oluen maailmaan. Yleisö, pienikin, ja kirjoitusrutiini luovat motiivin tutustua asioihin hiukan pintaa syvemmältä ja oluesta lukeminen sekä kirjoittaminen on Humaloitujen perustamisesta, vuodesta 2019 asti, ollut minulle iloksi ja opiksi. 

Alkoholeissa minua kiinnostaa hyvien makujen lisäksi kulttuuri juomien ympärillä. Tähän maailmaan olen tutustunut myös matkailun kautta. Viski- ja olutmatkat Euroopassa ovat avartaneet näkemyksiäni alkoholikulttuuriin. Ja toki teollisuusmatkailu on vain yksinkertaisesti todella hauskaa!

Olutpostin kolumneissa käsittelen tältä pohjalta erilaisia alkoholikulttuurin ilmiöitä. Samalla haluan tuoda eteläsuomikeskeiseen olutmediakenttään pohjoista näkökulmaa ja ripauksen  arktista hysteriaa. Myös Jyväskylän yläpuolella sattuu ja tapahtuu!

Hiukan samaa ideaa löytyy isännöimästäni Humaloidut harharetket -podcastissa, jonka ensimmäisessä jaksossa juttelen Jenny Kurkelan kanssa siitä, mitä viinit voivat opettaa oluenjuojalle.

Silloin kun en kirjoita tai lue oluesta, harrastan musiikkia sen eri muodoissa, seuraan jalkapalloa ja olen oman elämäni kung fu -mestari.

Humaloitujen harharetkien ensimmäisen jakson voit kuunnella alla olevasta linkistä.