mainos

Kotimainen startup -keksintö saa minkä tahansa juoman maistumaan oluelta!

Tekeekö mielesi IPAa, mutta vain lageria on tarjolla? Miltä maistuisi piimän suutuntuma, mutta stoutin flavori? Suomalainen startup-yritys Beeroma lupaa näihin kysymyksiin vastauksen. 

Ihmisen suu maistaa vain muutaman perusmaun, ja jokaisesta makuelämyksestä 90-95% on tuoksua. Siihen perustuu Beeroman keksintö: Laite, joka saa minkä tahansa juoman maistumaan oluelta. Olutposti haastatteli puhelimitse toimitusjohtaja Nena Ontelaa, joka kertoi meille lisää laitteesta.

”Laitteen teho perustuus siihen, että se ikään kuin kaappaa hajuaisin kokonaisuudessaan haltuunsa. Luonnollisesti lopullinen elämys on sitä vakuuttavampi mitä lähempänä juoman perusmaut ja suutuntuma ovat haluattua tuotetta, eli kaupan bulkkilagerista on helpompi tehdä IPAa kuin maidosta lambicia”, kertoo Ontela.

”Nenän päälle puettavaan laitteeseen laitetaan aromikapseli, ja laitteen alareunassa oleva sensori aistii milloin jotain menee suuhun, jolloin laite vapauttaa tuoksun nenään.”

Tällä hetkellä Beeromalla on valikoimassa neljä erilaista aromikapselia, lager, IPA, stout ja kirsikkasour, mutta suunnitelmissa on laajentaa valikoimaa nopeasti sen jälkeen kun jakelija löytyy. Seuraavana Beeromalla on suunnitelmissa amerikkalaisen FDA-viraston hyväksyntä ja maailmanvalloitus. Lisäksi suunnitelmissa on laajentaa aromivalikoimaa viineihin ja donitseihin.

Olutpostin julkkisraadin testissä neljästä tuomarista kolme kaipasi IPA-oluille ominaista perusmaku katkeruutta ja yksi tuupertui hapenpuutteeseen. BB-Kalevi voi kuitenkin hyvin ja pääsee lähipäivinä sairaalasta. Lisäksi raati totesi, että laite päässä on lähes mahdotonta juoda minkään mallisesta lasista.

”Kunhan nettisivut saadaan pystyy, tämä lähtee isosti käyntiin!” lupailee toimitusjohtaja Ontela. Jo sitä ennen lisätietoa laitteesta ja aromikapseleista löytyy kuitenkin täältä.

Osa raatilaisista valitteli myös siitä, ettei laite vielä erota kiinteää ainesta nesteestä, eli ruoan ja juoman yhdistämisestä tulee turhauttavaa, kun kaikki maistuu samalta vaikka söisi esimerkiksi silliä ja joisi kuravettä päälle.

Teksti ja kuvat: Harri Soinila

Juoma-alan aprillipäivän uutiset herättivät hilpeyttä

Hallitus poistaa alkoholiveron vuoden 2022 loppuun mennessä