Kotioluen tekemisen voi aloittaa helposti valmispakkauksesta

”Kotiolut on kovassa nosteessa. Ohittaa pian viinin valmistuksen, jos ei ole jo ohittanut.” Helsingin Mall Of Triplassa sijaitsevan Kotiviini.fi liikkeen myymäläpäällikkö Jukka Jahnukainen kertoo. Oluttarvikkeissa asiakaskunta on nuorempaa kuin viinitarvikkeissa ja enemmän miesvoittoista.

– Ikähaitari lähtee noin 20 vuodesta ja viinitarvikkeiden parissa on enemmän ehkä naisväkeä ja ikähaitari varttuneempaa. Samoin siiderin valmistus kiinnostaa enemmän naisia.
Kotipanijoissa moni tekee esimerkiksi humalakukintoja vaativaa IPA-olutta. Ja he, jotka ovat harrastaneet pidempään kotioluen valmistusta, haluavat tehdä nyt itsemäskättyä olutta.
Monia kiinnostaa myös edullinen hinta sillä esimerkiksi lagerin hinnaksi voi jäädä vain noin 30 senttiä / pullo jos puhutaan normaalista 0,33l pakkauksesta. IPA-olut kustantaa noin 39 senttiä / pullo jos se tehdään valmiista uutteesta .

Jos aloittaa oluen teon alusta asti voi hankkia valmiin oluttarvikesetin. Tästä enemmän oheisella videolla.

Mistä apua harrastuksen aloittamiseen? Brew your own-lehti auttaa.

Viinitalo Melkko Oy on Suomen suurin ja vanhin kotiviinin, kotioluen ja siiderin valmistukseen käytettävien aineiden, välineiden ja tarvikkeiden toimittaja. Myymälät Lahdessa ja Mall of Triplassa Pasilassa Helsingissä. Triplan myymälä on avoinna ma-pe 9-19, la 10-18, su 12-16. Lahden myymälä on avoinna ma-pe klo 9-15
Verkkokauppa on avoinna 24/7. Verkkokaupan tilaukset käsitellään Lahdessa ja toimitetaan Postin tai Matkahuollon välityksellä. Tilaukset voi myös noutaa sovitusti myymälöistämme Lahdessa tai Pasilassa.

 

Kuvassa kartta