mainos
mainos

Maallista mielihyvää ja muinaishistoriallista mielenmuhinointia Keikyklubin ja Kimiton kotiolutkilpailussa

Olutblogi Keikyklubin ja kemiöläisen Kimito Brewingin viimekesäinen kotiolutkilpailu ratkesi.

Kilpailu oli avoin kaikille kotiolutharrastajille. Säännöissä määriteltiin vain alkoholiprosentin yläraja ja se, että tuotteen oli oltava pintahiivaolut. Voittajaksi ylsi Lusin Savuinen Ale eli LSA panijoinaan Sami Huuskonen ja Jani Flinkman.

Keikyklubin blogissa voittaja arvioitiin seuraavasti: ” Kuusi prosenttinen Lusin Savuinen Ale on aavistuksen Itämerisesti samea, jonka pohjalta kumpuaa meripihkainen punertavuus. Vaahtopäät eivät nouse äärimmäisen korkealle, mutta viekoittelevat siitä huolimatta pitsiverhouksellaan. Oluen sielu lepää suupielillä vielä pitkään siemaisun jälkeenkin. Hunajakennoinen makeus saa aikaan maallista mielihyvää ja muinaishistoriallista mielenmuhinointia. Edellä mainittuja assosiaatioita vahvistaa yhä enemmän ja enemmän mallasrungosta kaikuva vienon savuisesti sahtinen alkukantaisuus, joka lusilaisella röyhkeydellään ja larppauksellisella rivoudellaan lakaisee kaikki muut Kimitokeiky-finalistit pöydän alle

Kilpailun palkintona kaverukset pääsivät Kimiton panimolle panemaan omaa reseptiään 1000 litran erän. Itä-Häme-lehden mukaan olutta menee myyntiin tynnyreittäin ravintoloihin ympäri Suomea.

Lähteet: Keikyklubin blogi ja Itä-Häme. Kuva: Keikyklubi