Kotiolutposti: Tripel Maistilan malliin

Kokeile Maistilan mainiota Tripel-reseptiä kotona.

Tällä reseptillä valmistat Maistilan Tripelin kotioloissa.

binary comment

Mallasprofiili

Cháteau pils 75 %

Torrefied wheat 7,4 %

Acid malt 2,5 %

Inverttisokeri (70 %) 7,9 %

Candymix light (73 %)

kandisokeri (Castle malt) 4,2 %

 

Humalointi

60 min, Saaz: 9,3 IBU

60 min, East Kent Goldings: 10 IBU

60 min inverttisokeri + kandisokeri

20 min, East Kent Goldings: 12,3 IBU

10 min, inkivääri: 4,0 g*

10 min, meleguettapippuri: 4,5 g*

10 min, korianteri: 11 g*

 

Hiiva

Hiiva: WLP500

 

Mäskäys:

51°C 20 min,

64°C 60 min

76°C 5 min

Keittoaika 90 min

 

OG: 1.080

FG: 1.010

IBU: 31,6

Muista: Kunnon hiivastartteri ja kunnon ilmastus. Lisää hiiva 19-asteiseen vierteeseen ja pidä suunnilleen tässä lämmössä ensimmäiset 24 tuntia. Sen jälkeen nosta lämpötila 23-asteeseen.

Lisää mausteet 10 minuuttia ennen keiton loppua erillisessä pussissa:

Inkivääri tuoreena, suikaloi ohuita siivuja. Meleguettapippuri kokonaisena. Murskaa kokonaiset korianterit rouheeksi, ei jauhoksi asti.

Resepti on julkaistu: Olutposti-lehden numerossa 4/2021.

Lähde: Maistila

aikakausilehti