Kotiolutpostin viime hetken joululahjavinkit

Joulu lähestyy ja olet unohtanut ostaa lahjan oman elämäsi kotipanimomestarille tai muuten vain oluen ystävälle? Ei hätää, sillä Kotiolutpostin vinkeillä pelastat joulun!

Joulua edeltävä viikko on tunnetusti täynnä vilinää kun viime hetken lahjahankintoja etsivät juoksevat kaupasta toiseen vaihtelevilla paniikin asteilla varustettuna. Entä jos lahjan saaja pitääkin oluesta? Tai haluaisi oppia valmistamaan sitä? Olutpostin yhteistyökumppani Melkkobrewn Timo Ylimäki tarjoaa Kotiolutpostin lukijoille täsmävinkit lahjavalintoihin.

Coopers DIY Brew Kit -oluenvalmistussetti

“Uuteoluissa helpoin reitti onneen”, kuvailee Timo Ylimäki Coopers DIY Brew Kit -oluenvalmistussettiä. Paketti sisältää kaiken tarvittavan 23 litran olutsatsin valmistamiseen sekä tarvikkeiden että valmistusaineiden osalta. Aloituspakkauksen avulla lahjan saaja voi löytää itselleen helpon, hauskan ja ennen kaikkea palkitsevan harrastuksen.

Melkkobrew Beer Box -setit

Toisenlaisen aloittelijalle sopivan näkökulman oluen valmistukseen tarjoavat Melkkobrewn hiljattain lanseeraamat Beer Box -pakkaukset. Paketista paljastuu raaka-aineet noin kolmen litran täysmallasoluen valmistukseen sekä tarkat ohjeet siitä, miten homma onnistuu kotikeittiössä. Aloittamiseen tarvitaan boksin lisäksi viiden litran kattila, siivilä ja suuri kulho sekä vesilukollinen käymisastia. Kotiolutpostin toimitus suosittelee etenkin Kentish Bitter -settiä.

Suuri olutkirja

Timo Ylimäen mukaan kirja on aina loistava lahja jouluksi. Mikko Salmen kirjoittama Suuri olutkirja esittelee yli sata olutklassikkoa ja kiinnostavinta kotimaista olutta. Kokeneempikin kotipanija voi ammentaa kirjasta inspiraatiota omille resepteilleen ja onhan oluesta lukeminen mukavaa ajanvietettä jouluruokien sulattelun lomaan.

Lahjakortti

Joskus ei vain keksi muuta ja se on ihan ok. Melkkobrewn lahjakortin saaja voi valita verkkokaupan tai Lahden myymälän valikoimista juuri oman mielensä mukaisia välineitä tai raaka-aineita kotipanimonsa tarpeisiin.

Piirroskuvassa olutta juova ja naurava joulupukki ja teksti "Kotiolutposti toivottaa lukijoilleen oikein rauhallista joulunaikaa ja onnellista uutta vuotta 2024"


Teksti: Erkki Ukkola
Kuvat: Erkki Ukkola