mainos

Kotkalaisen oluen etiketti herää henkiin

Kotka Steam Breweryn Albatross IPA -tölkki herää henkiin ja kertoo tarinansa AR Labels-sovelluksella.

Lisättyä todellisuutta (Augmented Reality) on käytetty esimerkiski rakennus-, hoito- ja matkailualalla. Kotka Steam Brewery haluaa viedä vanhaa ja perinteistä alaa uudelle tasolle. Kiroilevasta Siilistä tunnetun Milla Palonimen piirtämät lintulogot ovat kuin tehtyjä tarinointia ja animaatioita varten.

ar sovellus

Lisättyä todellisuutta voidaan käyttää viihteenä, mutta myös esimerkiksi tiedottamisessa sillä on paikkansa. AR-GO lab Oy:n kehittämä  AR Labels -mobiilisovellus toimii osoittamalla puhelimen kameralla olutpakkausta.

Kotkalaista osaamista

Animaatiossa on käytetty kotkalaista huippuosaamista myös tarinassa. Tarinan on kirjoittanut rehtori-tietokirjailija Mika Kempas ja äänen Albatrossille on antanut kotkalainen  elokuva-alan huippu ammattilainen ja monitaituri Joona Mielonen.

Ilmaiseksi ladattava sovellus on nyt saatavilla Google Play ja App Store sovelluskaupasta ARLabel nimellä.

Albatross IPA TOP TEN -kampanjassa

Albatross IPA pääsi myös Olutpostin TOP TEN -kampanjaan. Nyt valituissa K-kaupoissa alkaneen kampanjan asiantuntijaraati sokkomaisteli IPA- ja APA-oluita ja valitsi niistä kymmenen parasta, jotka tulevat esiin kampanjan erikoishyllyihin K-myymälöissä.

Lähde ja kuva: Kotka Steam Brewery