Kultainen Korona -palkinto Gastropub Tuulensuulle

Olutseura Hämeen Tummat ja Vaaleat jakaa poikkeuksellisen alkuvuoden 2020 johdosta erityispalkinnon, Kultaisen Koronan.

Normaalioloissa tamperelaiset olutseurat Hämeen Tummat ja Vaaleat sekä Salhojankadun Olutseura ry olisivat jakaneet perinteisen Kultainen Humala -palkinnon keväällä. Koronatilanteen vuoksi palkinnon jako siirtyy myöhempään ajankohtaan.

Tampereella 25 vuotta toiminut olutseura Hämeen Tummat ja Vaaleat päätti kesäkuun kokouksessaan myöntää poikkeuksellisen alkuvuoden 2020 johdosta erityispalkinnon, Kultaisen Koronan. Tämä poikkeusaikojen poikkeuksellinen palkinto myönnetään Anu ja Sami Lappalaiselle.

kultainen korona palkintotilaisuus

Kun Suomen hallitus päätti 4.4. keskeyttää ravintolatoiminnan, Lappalaisten omistama Gastropub Tuulensuu siirtyi toimimaan take away -periaatteella. Maistuvien ruoka-annosten lisäksi Tuulensuussa mukaan otettiin myös kylmäkaappien tarjonta ja olutlasien myynti. Oluen harrastajat saivat ostaa laadukkaan juoman ja oikean tyylisen lasin ja siirtyä piknikille Hämeenpuistoon. Vikkelästi toimivat ravintoloitsijat ryhtyivät myös lainaamaan tuoleja ja pöytiä, jolloin Hämeenpuistoon syntyi mahtava piknik-alue, jossa turvaväleistä saattoi huolehtia helposti.

”Puistopiknikille oli selvästi kysyntää. Kun koko Suomi tuntui sulkeutuneen, Tuulensuu tarjosi virkistävän henkireiän raskaaseen kevääseen.” sanoo Olutseura Hämeen Tummien ja Vaaleiden tappi eli puheenjohtaja Maritta Leppälä.

”Kultainen Korona -palkinnon myöntämistä Anulle ja Samille perusteltiin muun muassa poikkeuksellisen vikkelällä toiminnalla poikkeuksellisissa olosuhteissa”, kertoo Maritta Leppälä. ”Toivottavasti meidän ei kuitenkaan tarvitse tehdä tästä palkinnosta perinnettä.”

Lähde ja kuvat: Maritta Leppälä

Lue Olutposti-lehti 2/2020 nyt ilmaiseksi verkosta!