Kutsu ystävä oluelle ja suklaalle

Ystävänpäivänä kannattaa muistaa kaveria kutsumalla hänet oluelle ja suklaalle. Oluthan on yhteisöllinen juoma, joka on parasta yhdessä nautittuna ja suklaa taas perinteinen ystävänpäivän herkku. Yhdistämällä nämä kaksi sekä makunautinto että tunnelma vaan paranee.

Kaveriporukan kanssa voitte ystävänpäivänä kokoontua yhteen ja toteuttaa olut- ja suklaatastingin, jossa pääsee makustelemaan useita erimakuisia suklaita erilaisten olutyyppien kanssa. Tässä ohjeet helppoon olut- ja suklaatastingiin:

Valitse 3–4 erityyppistä suklaata oluiden seuraksi. Suklaat otetaan huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen tarjoilua. Murra suklaa paloiksi ja annostele lautaselle. Parhaiten suklaan kanssa sopivat oluet, joissa on korkea alkoholipitoisuus ja ryhtiä maussa. Varaa maistelun viereen hieman hedelmiä, kuten päärynää, jolla raikastat suun ennen seuraavaan makupariin siirtymistä.

Oluen ja suklaan yhdistämisessa yleissääntö on, että mitä vaaleampi suklaa, sitä vaaleampi olut. Valkosuklaa sopii parhaiten hyvin vaaleiden oluiden kanssa. Tumman suklaan katkeruuden kanssa toimii vaikka paahteinen, voimakkaasti katkeroitu portteri. Eri makumaailman suklaiden kanssa tuovat hapanoluet, joita voi sovittaa kaikkien suklaiden kanssa kirpeän makunsa takia. Parhaiten vaaleiden suklaiden kanssa käyvät hedelmillä maustetut hapanoluet, kun taas tumma suklaa nauttii marjaisten hapanoluiden seurasta.

Hyvä olut ja suklaa -maistelulautanen syntyy esimerkiksi näistä:

  • Valkosuklaa – hapan, hedelmäinen vehnäolut tai happamahko saison
  • Maitosuklaa – tumma vehnäolut tai eksoottisella hedelmällä maustettu hapanolut tai pirteän hapan IPA
  • Tumma, vähintään 70 % kaakaota sisältävä suklaa – tuhti portteri/imperial stout tai marjoilla maustettu hapanolut
  • Pähkinämaitosuklaa – tummahko, vahva trappistiolut tai tupla-IPA

Hyvää ystävänpäivää!