Kyrön ruisviski maailman huippujen joukossa

Suomalaisen Kyrö Distilleryn viskit on äänestetty maailman 24:ksi arvostetuimmiksi kansainvälisessä listauksessa. ”World’s Most Admired Whiskies” -listan koostaa englantilaisen Drinks International -julkaisun keräämä itsenäisten viskiasiantuntijoiden akatemia ja se julkaistaan nyt kolmatta kertaa. Kyrö on mainittu TOP 50 -listalla jokaisena vuonna, ja tänä vuonna sijoitus on korkeampi kuin koskaan.

Yksi Kyrön perustajista, Miika Lipiäinen kertoo miten Kyrö nähdään maailmalla kiinnostavana oman polkunsa kulkijana.  ”Tinkimätön sitoutumisemme laadukkaaseen pääraaka-aineeseen, suomalaiseen täysjyväruismaltaaseen ja aidosti omaan ruisperinteeseemme nojaava syntytarina ripauksella pohjoismaista hulluutta puhuttelevat.”

Lipiäisen mukaan yritys on myös onnistunut laajentamaan kuvaa viskin juojista ja tekemään tuotteesta helpommin lähestyttävän. ”Alussa vuosikymmen sitten kukaan meistä ei tiennyt miten viskiä tehdään, joten meidän täytyi opetella se itse. Tästäkään syystä meillä ei ole vastaavaa historiallista painolastia tai hienostelevuuden leimaa kuin perinteikkäämmillä tislaamoilla.”

Nyt jo toistuvasti saatu tunnustus tuntuu hyvältä ja kannustaa eteenpäin. ”Monivuotinen, nousujohteinen sijoittumisemme maailman huippuviskien joukkoon kertoo, että olemme oikealla polulla”, Lipiäinen summaa.

Katso lisää:

Kyrölle historialliset kolme tähteä arvostetussa kilpailussa