Laadukas juomaosasto -diplomi Joutsenon K-Supermarket Piranalle

Kun Topi Riutta osti K-Supermarket Piranan noin kaksi ja puoli vuotta sitten, aloitti hän kaupan remontin heti juomasosastosta. Kun oluen ystävänä tunnettu Topi oli saanut osaston kuntoon, alkoi tuotteisiin perehtyminen ja valikoiman laajentaminen. Juomatuotteita on tällä hetkellä myynnissä noin 1000 eri merkkiä, joista oluita noin 600 eri tuotetta.

Laadukas juomaosasto -diplomia käsissään pitävä kauppias Topi Riutan luotsaama KSM Pirana aikoo kehittää osastoa eteenpäin niin osaston koon kuin valikoimankin osalta.

Oluista suosituin on tietenkin lager, mutta asiakkaiden mielenkiinto ja ostotottumukset kehittyvät jatkuvasti. Sitä mukaa kun valikoima laajenee, tarttuu ostajan käteen uusia tuotemerkkejä. Lagerporukka on alkannut maistelemaan myös muiden maiden lagereita ja pienempien panimoiden tuotteita. Sitten tulee IPA ja sourit, sitten APA. Varsinkin vanhemman asiakaskunnan keskuudessa tummat oluet ovat olleet suosiossa.

Kun Pirana avasi oman sushipisteen, laajensi se omalta osaltaan myös juomaosaston asiakaskuntaa. Laatutietoiset nautiskelijat saapuivat tämän myötä myös kaupan asiakkaiksi ja varsinkin NEIPA-oluet ovat olleet Sushien ystävien ostoslistalla. Topilla on muutenkin vahva päämäärä edistää varsinkin oluen ja ruoan yhdistämistä. Reseptiikan tarjoaminen olutsuosituksineen ja muut konseptit ovat kehitteillä. Näissä asioissa myös Olutposti tulee auttamaan kaikkia Juomatutkaan kuuluvia kauppoja heidän näin halutessaan, sillä päämäärä on yhteinen. Tässä avainasemassa on henkilökunnan tietotaidon lisääminen.

Varsinkin kesämökkiläiset käyvät kesällä kaupassa tiuhaan ja luovat omalta osaltaan paineita juomaosaston tasoon. Pirana sijaitsee myös Valtatie 6:n varrella, joten on sinne on helppo pistäytyä matkan varrella. ”Varsinkin lihatiskimme on poikkeuksellisen laaja ja palveleva. Siitä meidät tunnetaan laajasti. Ja olut on tietenkin mainio pari grilliruokien kanssa”, hehkuttaa kauppias.

Juomakulttuurin kehityksen Topi on nähnyt muutaman vuoden aikana konkreetisesti. Suurimpana muutoksena on huomattu kahdeksan oluen pakkausten vaihtuminen kuuden oluen pakkauksiin ja mukaan tarttuu myös uusia merkkejä. Nyt kun saadaan uuden alkoholilain myötä hyllyhin myös 8% juomat, avaa se taas uusia näkymiä kauppiaalle sekä asiakkaille. Haasteena on vain osaston koko ja ongelma mistä joutuu karsimaan, jos joutuu.

Pääseminen mukaan Outpostin juomatutkaan ja Laadukas juomaosasto -diplomin saaminen kannustaa kauppiasta parempiin suorituksiin ja tuo uutta intoa osaston kehittämiseen. Varsinkin siksi, että mukaan pääsevät vain sellaiset kaupat, joilla on vahva halu kehittää toimintaa ja yhteisiä juttuja. Samoin myös kaikki TOP TEN -kampanjat ovat tervetulleita, sillä ne nostavat omalta osaltaan oluen kiinnostavuutta ja tarjoavat valtakunnallista näkyvyyttä tuotteille, niiden tekijöille sekä tietenkin mukana oleville kaupoille.

Hyllyistä löytyy myös RTD juomia ja siidereitä. Siidereiden osilta kauppaa kiinnostaa myös sen puolen kehittäminen

Topin terveiset Outpostin lukijoille ja tietenkin Piranan asiakkaille on toive antaa palautetta ja ideoita juomaosaston ja sen tarjonnan kehittämiseen. ”Meillä on useita kanavia palautteen antamiseen, joista kaikkein paras on tietenkin henkilökunnalle tai minulle suoraan”, toteaa varmaankin yksi leppoisimmista kauppiaista, joita Olutpostin on tavannut historiansa aikana.

Keskuskatu 4, 54100 Joutseno

Kuvat, video ja teksti: cyde

Top Ten Ale -oluet 2023-2024!

mainos