Laitilan uusi Tuomas -olut julki

Uusi portteri täydentää Laitilan nimikkosarjaa.

Laitilan Tuomas 2022 American Porter 5,5 % on amerikkalaisilla humalilla humaloitu tumma ja paahtunut suodattamaton pintahiivaolut. Mallasrunko on viiden eri maltaan ansiosta monivivahteinen ja siinä voi aistia portterille ominaista paahteisuutta ja karamellimaisia makuja sekä pähkinän vivahteita. Aromin kruunaa humalointi, joka leikkaa voimakasta maltaisuutta sitruksisuudellaan. Olut on kehitetty yhteistyössä vuoden 2021 Hyvä Tuomas -palkinnon saajan, André Brunnsbergin kanssa.

oluentekijä

André Brunnsberg

Olutliitto on myöntänyt Hyvä Tuomas -kiertopalkinnon olutkulttuurin hyväksi tehdystä työstä vuodesta 1994 alkaen ja Tuomas-oluita on tehty Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalla vuodesta 2009 alkaen vuosittain. Vuoden 2021 Hyvä Tuomas Brunnsberg on olutalan moniosaaja ja nauttii suurta arvostusta oluttuomarina ympäri maailmaa. Hän on myös järjestänyt Olutliiton valtakunnallisia olutkilpailuja ja on pitkäaikainen Olutliiton hallituksen jäsen.

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan panimomestari Ville Vilen kertoo Brunnsbergilla olleen ansioituneena olutosaajana reseptiä myöten valmis visio portterista, eikä tuotekehitysvaiheessa kaivattu kuin hienoista humaloinnin säätöä. Brunnsberg vinkkaa, että Laitilan Tuomas 2022 American Porter sopii erityisen hyvin haudutettujen liharuokien ja maukkaiden juustojen, mutta yhtä hyvin myös suklaisten jälkiruokien kumppaniksi.

Laitilan Tuomas 2022 American Porteria on pian saatavilla hyvin varustelluista kaupoista sekä Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan panimomyymälästä.

Lähde ja kuva: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas