Laitilan uutuudet maistelussa

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan syksyn 2022 uutuudet ovat täällä.

KUKKO SADONKORJUUOLUT 5,5 % 

Kukko Sadonkorjuuolut on juureva pohjahiivakäymisellä valmistettu, erittäin täyteläinen täysmallasolut. Väriltään se on punertavanruskea ja maultaan pehmeän täyteläinen, hivenen karamellimainen ja keskiasteisesti humaloitu. Raaka-aineina on käytetty Münich-, Pilsner- ja Caramel-maltaita sekä Magnum- ja Hersbrücker-humalaa.

Sadonkorjuujuhlien viettoon kuuluu oluen ja laulun ohella olennaisesti myös runsas ja maittava ruoka. Kukko Sadonkorjuuolut sopii mainiosti raskaimpienkin liharuokien kuten paahdetun possun ja makkaran kyytipojaksi, mutta yhtä hyvin se sopii perisuomalaiseksi saunaolueksi.

KUKKO AMARILLO DARK LAGER 3,5 % 

Laitilan Kukko Amarillo Dark Lager on tumma ja suodatettu täysmallasolut. Sen aromi- ja katkerohumalointiin on käytetty runsaalla kädellä ainoastaan amerikkalaista alkuperää olevaa Amarillo-humalaa. Tämä yhden humalalajikkeen reipas käyttö tuo olueen greipin, aprikoosin ja persikan vivahteita ja ripauksen kukkaisuutta. Oluen mäskäysprosessisilla on saatu aikaan mahdollisimman korkea käymisaste ja näin ollen hiilihydraattien määrä lopputuotteessa on erittäin pieni. Olut sopii siis kaikenlaisille nautiskelijoille, myös kevyempiä tuotteita etsiville.

Ruokasuositukset: paistit ja pataruoat.

SAVU IPA 5,2 % 

Laitilan Savu IPA on vienosti punertava ja suodattamaton täysmallasolut. Sen valmistuksessa on käytetty runsain mitoin savustettua mallasta, joka tulee suoraan Etelä-Saksan Bambergista, jossa savuoluen valmistuksen juuret ovat syvällä perinteissä. Humaloinnissa on käytetty amerikkalaisia humalalajikkeita, joissa painottuvat sitrusmaiset ja hedelmäiset aromit. Maussa erottuu selkeästi voimakas katkeruus ja täyteläinen mallaspohja. Oluen kirjava makuprofiili pysyy kuitenkin juuri sopivasti miellyttävässä tasapainossa.

Ruokasuositukset: pekonihampurilainen, korealainen karamellipossu.

Alla linkki aiempaan juttuun Hyvä Tuomas American Porterista, joka on videon tastingissa mukana.

Lähde: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

Video: Harri Soinila

Laitilan uusi Tuomas -olut julki