Lakeuden Panimojuhlien valikoimassa näkyy olutmaailman trendit

Seinäjoen Rytmikorjaamolla 26-27.1. juhlittavien Lakeuden Panimojuhlien juomavalikoimassa on yli 100 olutta ja  ja lukuisia muita juomavaihtoehtoja pienpanimoiden lonkeroista drinkkeihin. Tapahtuman olutvalikoima koostuu 13 kotimaisen pienpanimon ja virolaisen Põhjala Breweryn tuotteista. Lisäksi tapahtumassa ovat mukana viskitislaamo Kyrö Distillery Company, kahvipaahtimo Tinto Roastery sekä ravintola Varicko ruokatarjoiluineen.

panimojuhlat

Lakeuden Panimojuhlissa on tänä vuonna maisteltavana mm. Põhjala Breweryn tynnyrikypsytetty Rudolf 12% Ryewine sekä Fiskarsin Panimon Risukka 5,2% Riesling Sour, jossa Noita Wineryn Riesling -rypäleet ovat saaneet uuden elämän tämän viini-oluthybridin muodossa. Salama Brewing Companyn pisteeltä löytyy taas mm. Tune In Tune 7,0% NEIPA, joka on tehty yhdessä hollantilaisen Frontaal Brewingin kanssa. Tuttuun tapaan tapahtuman valikoimaan mahtuu myös ensimaistoja, mm. Mallaskosken panimon pisteeltä löytyykin peräti neljä täysin uutta olutta, kuten Kyrö Distillery Companyn Wood Smoke tynnyrissä kypsytettyä Orion 11,5% Imperial Stout. Panimoista mukana ovat, edellä mainittujen lisäksi, Tornion Panimo, Bock´s Corner Brewery, CoolHead Brew, Husky Brewing, Sonnisaari, Haapala Brewery, Hailuodon Panimo, Lapin Panimo, Kurikan Lakkitehdas ja Mallaskuun Panimo.

Tapahtuman olutvalikoima mukailee ajan oluttrendejä. Samean hedelmäisiä NEIPA-oluita on saatavilla monelta tiskiltä, kuten myös tiettyjen kuluttajien suosikeiksi vakiintuneita hapanoluita. Pienpanimoiden lager-tyylin nousu näkyy myös tapahtuman valikoimassa ja entistä enemmän löytyy myös gluteenittomia oluita. Tynnyrikypsytettyjä oluita löytyy myös monia, tuhdeista oluista varsinkin imperial stoutit ovat edustettuina. Mielenkiintoista on myös, miten entistä enemmän pienpanimoilla on myös muita kuin oluttuotteita tarjolla tässäkin tapahtumassa.

Maistelun ja rennon yhdessäolon lomassa tapahtumassa on myös mahdollista päästä nauttimaan monenlaisesta ohjelmasta. Tapahtumassa nähdään esimerkiksi paikallisen Aeon Luxin performanssiesitys, joka on inspiroitunut illanviettoihin liittyvistä odotuksista ja niiden toteutumattomuudesta. Performanssi kuvaa voimakasta tahtotilaa ja eteenpäin suuntautunutta seksuaalista energiaa, joka vuorottelee vapautuneisuuden sekä frustraation välillä.

Tapahtuman ohjelmasta löytyy myös mm. rentoa olutjoogaa, pakopeliä, olutmaalausta ja tietenkin panimohaastatteluita, oluttastingejä, bingoa ja visailua. Tapahtumassa on myös RateBeer -sivustolle kymmeniätuhansia oluita arvostellut olutammattilainen Patrik Willför olutkaverin muodossa, jonka tarkoitus on auttaa asiakkaita löytämään sopivaa maisteltavaa.

Lakeuden Panimojuhlien lauantain ja 2-päivän liput ovat jo loppuunmyyty. Tapahtuman perjantaille on vielä lippuja saatavilla. Historian seitsemännet Lakeuden Panimojuhlat avataan perjantaina klo 17.00.

Lähde:Lakeuden Panimojuhlat

Kuvat: Kalle Marjamäki

Katso myös:

Lakeuden Panimojuhlat Seinäjoen Rytmikorjaamolla 26.-27.1.2024