Lappilais-tsekkiläinen pilsner on syntynyt

Tornion Panimon ja arvostetun tsekkiläisen panimomestarin yhteistyönä syntyi lappilais-tsekkiläinen pilsner

Tornion Panimo on tuonut markkinoille pils-tyyppisen täysmallasoluen, jonka reseptistä vastaa arvostettu tsekkiläinen panimomestari— David Máša. Lappilaiseen puhtaaseen pohjaveteen tehdyssä— Czech Style Pilsnerissä on käytetty kotimaista mallasta ja böömiläistä Saaz-humalaa, joka tunnettiin laadustaan jo keskiajalla.

Olutalan erikoislääkäriksikin kutsuttu David— Máša— on ollut käynnistämässä useita menestyksekkäitä panimoita eri puolilla maailmaa – viimeksi Islannissa. Neljän vuoden panimomestarikoulutuksen ja viiden vuoden erikoistumisopinnot läpikäynyt— Máša— ei pidä itseään valmiina mestarina, vaan hän tutkii aktiivisesti vanhaa ja luo uutta.— 

— Olut on muuttunut niin kauan kuin sitä on valmistettu. Tyylit ja valmistusmenetelmät ovat kehittyneet sukupolvelta toiselle. Olut on kuin kieli, se elää koko ajan,— kertoo— Máša, jota kiehtoo oluen lisäksi Lapin vanha mytologia.

Vuonna 1873 perustetun Tornion panimon tarina ja lappilaisen oluen panon vuosisataiset perinteet saivat Mášan kiinnostumaan yhteistyöstä.

— ”Masa” halusi yhdistää oman osaamisensa, tsekkiläisen perimätiedon ja pohjoisen puhtaat raaka-aineet. Hän oli vakuuttunut siitä, että parempaa lähtökohtaa vaikeana pidetylle pilsin valmistukselle ei ole. Pilsissä on humalan katkerosta huolimatta mieto maku. Se ei anna anteeksi vähäisintäkään väärää aromia,— kertoo Tornion Panimon markkinointijohtaja Jami Teirikari

—— Luomme tuotesarjaa huippupanimomestareiden kanssa.— TÅ¡ekki on pilsin kotimaa ja siksi luonnollinen valinta pilsnerimme tyyliksi. Meillä oli kunnia saada David Máša vastaamaan Czech Style Pilsnerimme kehittämisestä. Olut valmistetaan perinteisellä, varsin haastavalla keittomäskäysmenetelmällä, mikä antaa sille aivan ominaisen luonteen,— toteaa Tornion Panimon johtaja Kaj Kostiander.

Lappilaiseen puhtaaseen pohjaveteen tehty Czech Style Pilsner.

—