Lonkerogranita jälkiruokaherkuksi

Nyt kun vahvemmatkin lonkerot ovat kaupoissa, kannattaa kokeilla tehdä niistä myös jälkiruokaa. Kirpeän herkullinen lonkerogranita on niin helppo valmistaa, eikä siihen tarvita kuin kulho ja pakastin. Tässä on käytetty Ägräsin akvaviittilonkeroa, mutta granita on herkullinen myös perinteisestä greippilonkerosta tai vaikkapa karpalo- tai veriappelsiinilonkerosta.

Lonkerogranita (4lle )

  • 2 x 0,33 l lonkero (mielellään 5.5%)
  • Koristeeksi: Sitruunankuoriraastetta

Kaada lonkerot joko yhteen isoon tai kahteen pienempään pakkasenkestävään kulhoon. Laita pakkaseen ja sekoita aluksi aina noin 2 tunnin välissä, noin 3 kertaa. Sen jälkeen anna olla pakkasessa yön yli tai ainakin 6 tuntia. Annostele laseihin tai kulhoihin juuri ennen tarjoilua ja koristele halutessasi.

Nauti pitkän illallisen väliruokana tai muuten vaan herkuksi.