Maku Imperial Stout voitti Suomessa ja ulkomailla

Tuusulalainen Maku Brewing on viikon sisään voittanut Maku Imperial Stout -oluellaan kultaa niin kotimaisessa Suomen Paras Olut -kilpailussa, kuin myös yhdessä maailman arvostetuimmista olutkilpailusta, Association Private Brauereien European Beer Starissa, imperial stoutien kategoriassa.

European Beer Star -olutkilpailua on järjestetty vuodesta 2004 ja vuosien saatossa siitä on muodostunut yksi maailman tärkeimmistä olutkilpailuista. European Beer Starissa palkitut oluet edustavat tyylilajiensa parhaimmistoa. Palkinto on tae oluen tyylinmukaisuudesta, luonteikkuudesta ja korkeasta laadusta. European Beer Stariin voivat osallistua kaupalliset panimot ympäri maailmaa, tuotannon suuruudesta riippumatta. European Beer Starin kaikkiin sarjoihin ilmoittautui yhteensä 2168 olutta 40:stä eri maasta.

Suomen Paras Olut -kilpailua järjestää Suomalainen Olut ry, jonka jäseniä ovat Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto sekä Pienpanimoliitto. Kilpailun käytännön järjestelyistä vastaa Olutliitto.  Suomen Paras Olut on ainoa pelkästään suomalaisia oluita tuomaroiva kisa, jossa ovat osallisena sekä isot että pienet panimot. Se on avoin kaikille Suomessa valmistetuille, säännöllisessä myynnissä oleville oluille. Suomen Paras Olut -kilpailu on yksi seitsemästä Euroopan Oluenkuluttajien liiton – European Beer Consumers Unionin (EBCU) hyväksymistä kilpailuista. Suomen Paras Olut 2022 -kilpailuun osallistui  yli 400 olutta yli 50 panimolta.

“Nämä nyt saadut tunnustukset sekä Suomen paras olut – kilpailusta että European Beer Starista ovat meille todella merkittäviä. Palkinnot osoittavat meille sen, että satsauksemme laatutyöhön ja oman osaamisen jatkuvaan kehittämiseen eivät ole todellakaan menneet hukkaan. Kunnia heille, joille kunnia kuuluu – panimomme tuotannon henkilökunta tekee käsittämättömän hyvää duunia kapasiteettimme äärirajoilla”, hehkuttaa Maku Brewingin toimitusjohtaja Ville Makkonen.

Kilpailun kansainvälinen tuomaristo koostui noin 140:stä panimomestarista, alan journalistista, olutsommelieristä ja muista oluen asiantuntijoista. Oluet arvosteltiin aistinvaraisesti ulkonäköä, aromeja ja oluen makua arvioiden. Jokaisesta sarjasta palkittiin vain kolme parasta olutta.

”Viikko sitten Maku Imperial Stout voitti sarjansa Suomen Paras Olut -kilpailussa. Tällä viikolla sama olut onnistui vakuuttamaan kansainvälisen tuomariston ja nousemaan lukemattomien muiden oluiden yläpuolelle. Kultamitali European Beer Starissa osoittaa Maku Imperial Stoutin olevan yksi maailman parhaimmista oluista tällä hetkellä. Kansainvälinen voitto näin vaativalla oluttyylillä puhuu myös muiden oluidemme korkeasta laadusta”, kertoo Maku Brewingin yhteisömanageri, Juho Virtanen.

Maku Brewing on vuonna 2014 perustettu pienpanimo, jossa valmistui viime vuonna 360 000 litraa olutta. Kuluvana vuonna panimo tähtää 400 000 litran rajapyykin saavuttamiseen. Maku Imperial Stout on 10 % vahva, pikimusta, paahteisen maltainen, tumman suklainen ja runsasta lakritsaisuutta uhkuva vahva olut. Olut on voimakkuudestaan huolimatta pehmeä ja tasapainoinen, todella täyteläinen jälkiruokaolut.

Lähde ja kuva: Maku Brewing