Massiivinen teos oluesta. Kirjaesittelyssä Jouni Koskisen Oluiden maailma

Pitkän linjan olutmies, bloggari ja Olutpostinkin pakinoitsija Jouni Koskinen kirjoitti kirjan oluiden maailmasta, joka sopii vasta-alkajasta paatuneemmallekin harrastelijalle.

Kirja on saanut jo ennakkoon kiitosta selkeästä lähestymisestä ja raikkaasta otteestaan. Kirjassa kuljetaan kolmella tasolla, joista helpoin taso sopii oluiden maailman perusasioihin vasta tutustuvalle, toisella mennään hieman pintavaahtoa syvemmälle ja kolmannella sukelletaan hyvinkin syvälle oluen tekniseen puoleen.

Kirja on myynnissä myös Olutpostin verkkokaupassa

Videolla Jouni kertoo enemmän kirjan sisällöstä ja kirjoitusprosessista:

Oluiden Maailma
Uusi houkutteleva lähestymistapa olueeseen! Mikä on craft-olut? Entäs NEIPA? Millaiseen lasiin kaadan sahdin? Miksi joku lisäisi olueen maitosokeria? Miltä maistuu diasetyyli ja miksi siitä pitäisi välittää? Minne kannattaa matkustaa jos haluaa klassisen paikallisen pilsnerin?

Oluesta voi esittää monenlaisia kysymyksiä ja vastauksen saatuaan uteliaammalla herää vain uusia kysymyksiä. Oluiden maailma käy läpi kaiken olennaisen oluesta kolmella eri vaikeustasolla, joten haluat tietää oluesta vain perusteet tai kaivautua syvemmälle yksityiskohtiin, vastaus löytyy täältä. Oluiden maailma esittelee yli 140 oluttyyliä, perinteiset ja muodikkaat, kuvauksineen ja tarinoineen. Niiden lisäksi mukana on 11 000 vuotta oluen historiaa, raaka-aineet, valmistusmenetelmät, olutmaat, tarjoilutavat ja mitä tahansa oluesta haluatkin tietää.

Kirjoittaja
Tuopillinen-blogin kirjoittaja, Olutposti-lehden pakinoitsija ja sertifioitu oluttuomari Jouni Koskinen tiivistää kirjassa kevyesti ja ymmärrettävästi kaiken, mitä on parinkymmenen vuoden aikana oluesta oppinut.

Backstage Rock Shop on virallisten Olutposti-tuotteiden ylpeä koti.

kirjan kansi

Video, leikkaus ja kuva: Harri Soinila
Haastattelija: cyde

Kirja-arvostelu: Jouni Koskinen – OLUIDEN MAAILMA