Menestystä EBC-kipailussa myös maatilapanimo Takatalo & Tompurille

Tällä viikolla on sosiaalisessa mediassa iloittu suomalaisten panimoiden menestyksestä maailmalla. Eilen uutisoimme joensuulaisen Honkavuoren Panimon menestyksestä ja samassa European Beer Challenge -kilpailussa tunnustusta satoi myös maatilapanimo Takatalo & Tompuri Breweryn oluille.  

Virolahdella kohta kolme vuotta toiminut lager-oluisiin erikoistunut maatilapanimo Takatalo & Tompuri Brewery menestyi Lontoon Knightsbridgessä järjestettävässä olutkilpailussa. European Beer Challenge on olutkilpailu, jossa tuomareina toimivat oluen ostajat eli maahantuojat, jakelijat, tukkukauppiaat sekä ravintola – ja pubiketjujen juomaostajat. Oluet maistellaan sokkona joka mahdollistaa tasavertaisen kilpailun ja perustuu näin ollen täysin aistinvaraisiin arvioihin. Kilpailussa on lukuisia eri kategorioita ja eniten pisteitä saaneet oluet palkitaan EBC:n mitalein. Kilpailuun osallistui yli 1000 olutta 38 maasta.

Kuvassa olutpulloja ja mitallu

Yhteensä mitaleja saivat neljä olutta, eri sarjoissa.

Palkitut mitalioluet olivat:

KASKI Kylmäsavulager, kultainen mitali, sarjassa Smoked Beer

KASKI Mustakaura, kultainen mitali, sarjassa Schwarzbier (Black Beer)

KASKI Helles, hopeinen mitali, sarjassa Helles

KASKI Neljä viljaa, hopeinen mitali, sarjassa Kellerbier Helles

 

”Olemme todella innoissamme, että oluemme menestyivät niin hyvin European Beer Challenge 2019 -tapahtumassa. Se, että raadin jäseninä olivat merkittävimmät oluen ostajat kertoo siitä, että olemme onnistuneet tuotekehityksessä ja onnistuneet tekemään tuotteita, jotka vastaavat kuluttajamarkkinoiden kysyntään”, toteaa yrittäjä Mikko Suur-Uski.

 

Takatalo & Tompuri Brewery valmistaa tällä hetkellä kymmentä eri olutta. Menestystä on tullut myös aikaisemmin samoilla oluilla; vuonna 2017 KASKI Kylmäsavulager voitti Suomen Paras olut kilpailun – vaalean lagerin sarjan. Tänä vuonna järjestetyssä Helsinki Beer Festivalin olutkilpailussa KASKI Helles sijoittui toiseksi ja KASKI Mustakaura kolmanneksi omissa sarjoissaan.

Olutposti vieraili Virolahdella joulukuussa 2018

Lähde: Takatalo & Tompuri tiedote sekä Olutpostin arkisto