”Miten saisimme kotimaista ja tervettä humalaa?” -webinaari 

Kotimainen humala voisi tarjota viljelijöille uuden vaihtoehdon kasvintuotantoon sekä panimoille kilpailuetua erikoistumisesta. Humalaviljelmä tulisi perustaa Suomen olosuhteisiin sopeutuneilla ja oluen tekoon soveltuvilla terveillä kasvikannoilla. Kotimainen humala kiinnostaa, mutta puute kaupallisista ja terveistä taimista rajoittaa viljelyä.

Luonnonvarakeskus (Luke) on tiedostanut tämän ongelman ja tarjoaa ratkaisuna eri moduuleista koostuvaa tutkimuspalvelua. Humalan perimän ja kemiallisten ominaisuuksien analysoiminen varmistavat oikean humalakannan valitsemisen viljelyyn. Kasvikannasta voidaan tuottaa puhdistuskäsitellyt lisäysaineistot tai terveet taimet humalan viljelyyn.
Webinaariin osallistujat pääsevät kuulemaan ja keskustelemaan mitä tämä palvelu tarjoaa ja miten se voisi edistää yrityksesi tavoitteita joko oluen valmistuksessa tai humalan viljelyssä.

Ohjelma:

  • Tavoitteena saada suomalaista humalaa, erikoistutkija Susanne Heiska
  • Onko humalasi ainutlaatuinen? Tutkija Merja Hartikainen
  • Hyvän humalan kemiallinen laatu, tutkija Juha-Matti Pihlava
  • Terve humala – terve viljelmä, tutkija Jaana Laamanen
  • Kysymyksiä ja keskustelua

Ajankohta: Tiistai 23.2. klo 10-11
Paikka: Teams – linkki lähetetään ilmoittautuneille
Ilmoittautumiset 21.2.2021 mennessä tämän linkin kautta 

Lähde: Luke tiedote
 

olutpostin mainos

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.