Murros Drinks ja Myrrys Ferments – omaleimaisia juomia Suomesta ja maailmalta

Nyt lanseerattu maahantuontiyritys Murros Drinks ja sen oma juomabrändi Myrrys Ferments ovat uusia toimijoita alalla, mutta niiden takaa löytyy pitkän linjan ammattilaisia niin panimo-, viini- kuin visuaalisen suunnittelunkin maailmasta. Nämä yritykset haluavat tuoda kuluttajien huulille omaleimaisia ja rajoja rikkovia juomia, pääasiassa panimo- ja viinimaailmasta.

Murros Drinks on juomien maahantuoja ja tukkuri, jonka tehtävä on tuoda kiinnostavia ja laadukkaita juomia, erityisesti viinejä ja oluita suomalaisille nautiskelijoille. Yrityksen tarkoitus on keskittyä ajattomiin elämyksiin ja rohkeisiin personallisiin tulkintoihin eri juomakategorioista. Murros Drinksin yhteydessä toimii oma juomabrändi Myrrys Ferments, joka on omaleimaisten, elämyksellisten oluiden ja muiden fermentoitujen juomien valmistamiseen keskittyvä juomamerkki.

Myrrys Fermentsin ensimmäiset oluet on juuri julkaistu ja niitä voi maistaa hanassa Jyväskylän Olutsatama-tapahtumassa. Litku-olut on sähäkkä Indie Lager ja Ajatta taas kveik-hiivalla pantu ruisstout, joka on maustettu mustatorvisienellä.

Murros ja Myrrys tekijät

Murroksen ja Myrryksen takaa löytyy panimomaailman tuttavuuksia sekä visuaalisen suunnittelun taitajia. Monesta tuttu oluentekijä Tatu Hiitola on suomalaisen craft-oluen uuden aallon pioneeri ja yksi Panimoyhtiö Hiisin alkuperäisistä perustajista, joka on toiminut myös virolaisen Tanker-panimon pääpanijana sekä oluenvalmistajana Kakola Brewing Company:ssa. Päävastuussa Murros Drinksin toiminnasta on kemiöläisen Kimito Brewingin perustaja ja perheyrittäjä Jonas Sahlberg,  jolla on pitkä kokemus juomien maahantuonnista ja myynnistä. Kuvataiteilija Maria Kivilaakso, jonka käsialaa ovat myös yritysten logot ja oluiden ilme, on  monipuolinen luovan alan ammattilainen, jolle ovat tuttuja yhtä lailla muraalien maalaus, käsityöjuomien valmistaminen kuin niille etikettikuvitusten luominenkin. Hänellä on kokemusta kotimaisesta tilaviinituotannosta, ja erilaiset marja- ja hedelmäfermentit ovatkin Marian sydäntä lähellä.

Maria Kivilaakso, Tatu Hiitola ja Jonas Sahlberg

 

Lähde ja kuvat: Murros Drinks ja Myrrys Ferments