Muumiteemainen erikoiserä viskiä huutokauppaan

Kyrö Distilleryn ja Muumi -hahmojen oikeuksia hallinnoivan Moomin Characters -yhtiön yhteistyönä tuotettu erikoiserä Our Sea Malt -viskiä huutokaupataan.

Isokyröläistislaamon talvirukiista valmistettu 100 % mallasviski on kypsytetty uniikeissa Muumiteemoitetuissa tynnyreissä ja myös tuotteen etiketti ja lahjapakkaus toistavat Muumi-teemaa. 75-vuotisjuhlavuottaan viettävät Muumit keräävät Kyrö Distilleryn ja John Nurmisen säätiön kanssa rahaa #MEIDÄNMERI -kampanjalle. Kampanjalla kerätään varoja Itämeritietouden lisäämiseen sekä puhdistus- ja suojelutyöhön.

”On suuri kunnia tehdä yhteistyötä kaikkien rakastamien Muumien kanssa ja upeaa, että huutokaupattavien pullojen kautta pääsemme tekemään konkreettisia tekoja Itämeren hyväksi”, sanoo Kyrö Distilleryn toimitusjohtaja Miika Lipiäinen.

muumi-viskipullo

Our Sea Malt -viskiä huutokaupataan yhteensä kuusi pulloa. Huutokauppoja voi seurata tanskalaisen Lauritz Christensen huutokauppakamarin verkkosivustolla.

”Ihailemme sitä ennakkoluulotonta ja rohkeaa asennetta, jolla Kyrö Distillery vie suomalaista osaamista, laatua ja näkemystä kansainvälisille markkinoille. Myös Tove Jansson oli hyvän viskin ystävä ja yhtä lailla Muumipappa osasi arvostaa tätä jaloa juomaa”, kommentoi yhteistyötä Moomin Characters Oy:n toimitusjohtaja Roleff Kråkström.

Itämeri on yksi maailman herkimmistä ja saastuneimmista meristä. Rehevöityminen, ylikalastus, laivaliikenne ongelmineen ja ilmastonmuutos rasittavat vakavasti Itämerta. Itämeren rantavaltiot ovat sitoutuneet parantamaan Itämeren tilaa merkittävästi vuoteen 2021 mennessä. Valtiot allekirjoittivat Itämeren suojeluun tähtäävän toimenpideohjelman, Baltic Sea Action Planin, hieman yli kymmenen vuotta sitten. Tällä hetkellä ohjelman tavoitteista ollaan jäljessä, ja uusi Itämeren suojelun toimenpideohjelma tulee voimaan vuosille 2021-2030.

muumiviskin etiketti

Kuvat ja lähde: Kyrö Distillery tiedote

Videoesittelyssä tuorein Olutposti-lehti numero 3/2020