Myös Panimo Honkavuori julkaisi lautapelin

Olutta, siideriä ja alkoholitonta matéa valmistavan joensuulaisen Panimo Honkavuoren pelimiehet ja naiset julkaisivat lautapelin.

Peli on panimon tuotantovastaavan Markus Tannisen suunnittelema ja siinä seikkailevat panimon etiketeistä tutut, graafikko Jusa Hämäläisen piirtämät
hahmot sekä itse panimotohtorit.

lautapelilaatikko

”Ajatus lautapeliin syntyi olutta pullottaessa. Meillä on ollut tapana silloin tällöin pelata lautapelejä panimolla ja yhden kerran kun pelasimme shakkia, mietin voisiko panimolle tehdä oman lautapelin. Kehittelin ideaa ja tein kolme prototyyppiä pelistä, kunnes olin siihen tyytyväinen ja nyt se onkin sitten tässä”, kertoo Tanninen.

Joensuuhun sijoittuvassa Joensuun Heili -lautapelissä etsitään kadonnutta Heiliä joensuulaisista ravintoloista, kaupoista ja salakapakoista. Pelin aloittaa se pelaaja, jolla on viimeksi ollut hikka ja voittaja on se, joka ensin löytää Heilin ja vie tämän takaisin lähtöruutuun. Jos joku vastapelaajista törmää panimotohtoriin, hän voi vielä haastaa Heilin löytäjän kuljettamalla tämän panimolle. Pelin tuoksinassa voit törmätä odottamattomiin houkutuksiin, kallisarvoisiin ystävyksiin tai arveluttaviin tuttavuuksiin, kuten appeen tai äkäiseen eukkoon.

”Lautapelin idea on minusta tosi hyvä ja sen tiimoilta saamme näkyvyyttä myös paikallisille ravintoloille. Pelilaudalta löytyy monta hyvää ravintolaa, joissa kannattaa käydä syömässä tai maistelemassa hyviä oluita”, kertoo Honkavuoren markkinoinnista vastaava Oona Heikkinen.

Lautapelin voi ostaa omakseen Panimo Honkavuoren Olutpuodista tai sen voi tilata suoraan panimolta. Pelin voi löytää pian myös useimmista ravintoloista Joensuun alueella.

Panimo honkavuori jatkaa Olutpostin viitoittamaa olutaihesten lautapelien trendiä. Olutpostin numerossa 4/2021 oli tilaajalahjana H.U.P. -peli.

Lähde ja kuva: Panimo honkavuori