Noin 40 000 kävijää Suuret Oluet – Pienet Panimot -oluttapahtumissa

 Jo 18. vuotta järjestettävä Suuret Oluet Pienet Panimot (SOPP) -oluttapahtuma kokosi 40 000 oluiden, siidereiden ja muiden tuotteiden ystävää Helsingin, Lahden, Turun, Oulun ja viime viikonloppuna Tampereen SOPPeihin.

Mies juo sahtia”Saamamme palaute panimoilta, ruokayrittäjiltä sekä suurelta yleisöltä oli positiivista. Suomalaiset löysivät pienpanimot ja niiden tuotteet koronasta huolimatta. Vaikka ulkolaiset turistit puuttuivat, niin kiinnostus pienpanimoiden toimintaa kohtaan tuntuu kantavan. Korona aiheutti paljon lisätyötä, järjestelyjä ja myös lisäkustannuksia”, tapahtuman pääjärjestäjä Lammin Sahdin Pekka Kääriäinen kertoo.

Kiertueella oli mukana 36 kotimaista Pienpanimoliiton jäsenyritystä sekä Helsingissä oluita myös Itävallasta. Pelkästään erilaisten oluiden määrä nousi yli 300:n. Silti osa tuotteista loppui välillä kesken.

Panimoille SOPP-tapahtumat ovat tärkeä näyteikkuna ja markkinapaikka, jossa myös kauppakin käy. Asiakkaat pääsevät samalla keskustelemaan oluentekijöiden kanssa ja antamaan heille suoraa palautetta.”Pienpanimo-olut on iloinen ja sosiaalinen voimatekijä, joka kokoaa ihmisiä yhteen. Olut on oleellinen osa suomalaisten kesänviettoa”, Kääriäinen sanoo.

Tapahtumaa on järjestetty vuodesta 2003 alkaen ja se sai alkunsa Lahdesta. Olutjuhlan järjestelyistä vastaa Lammin Sahti Oy, joka täyttää tänä kesänä 35 vuotta ja on siten Suomen vanhin pienpanimo. Perheyrityksen perustaja Pekka Kääriäinen kertoo, että juhlavuosi menee työn merkeissä.

Ja tässä hieman kuvia tältä kesältä

Lähde: SOPP tiedote
Kuvat: SOPP, Anikó Lehtinen ja cyde

Ihmisiä Olut-tapahtumassaIhmisiä Olut-tapahtumassaOluthanojaIhmisiä Olut-tapahtumassaIhmisiä Olut-tapahtumassaIhmisiä Olut-tapahtumassaIhmisiä Olut-tapahtumassaOlutlasejaIhmisiä Olut-tapahtumassaIhmisiä Olut-tapahtumassaIhmisiä Olut-tapahtumassaIhmisiä Olut-tapahtumassaIhmisiä Olut-tapahtumassaIhmisiä Olut-tapahtumassaOlutlasejaIhmisiä Olut-tapahtumassaIhmisiä Olut-tapahtumassaIlotulitusMusiikkiesitysKuvassa mies laksee olutta ja nainen katsooMiehet myyoluttaKaksi miestä juo oluttakolme miestä juo olutta

Esittelyssä Olutposti-lehden syksyn numero sekä ilouutinen lehden tilaajille!