Nokian pitkäaikainen toimitusjohtaja Matti Heikkilä on Hyvä Tuomas 2023

Olutliiton vuosittainen Hyvä Tuomas -kiertopalkinto jaetaan ansiokkaasta työstä olutkulttuurin hyväksi Tuomaan päivänä 21. joulukuuta. Valinnan tekevät aikaisemmat Hyvät Tuomaat. Vuoden 2023 Hyvä Tuomas on Nokian Panimon pitkäaikainen toimitusjohtaja ja Suomen Paras Olut -kilpailun primus motor Matti Heikkilä. 

Matti Heikkilä

”Hyvän Tuomaan arvonimi myönnettiin tänä vuonna panimoalan monipuoliselle vaikuttajalle, suomalaisen olutkulttuurin kehittäjälle ja väsymättömälle puurtajalle Matti Heikkilälle”, perustelevat valinnan tehneet vanhat Hyvät Tuomaat.

KTM Matti Heikkilä, 64, toimi Nokian Panimo Oy:n toimitusjohtajana vuodesta 2008-2021 ja sinä aikana yrityksen liikevaihto liki kymmenkertaistui ja toiminta vakiintui kannattavaksi. Nokian Panimon ruorissä Heikkilä on ymmärtänyt niin pääomasijoittajan kuin lattiatason työntekijän näkökulman tärkeimpään asiaan: oluenpanoon ja hyvän tuotteen saattamiseen kuluttajille.

Toimitusjohtajuuden lisäksi Heikkilä vaikutti pienten ja suurten panimoiden edunvalvonnassa sekä niiden yhteisessä Suomalainen Olut ry:ssä sekä Olutliiton hallituksessa.

Matti Heikkilä on yksi arvostetun Suomen Paras Olut -kilpailun perustajista ja kisan primus motor. Hän ei ole jäänyt kilpailussa vain keulakuvaksi, vaan on ottanut osaa osaa aktiivisesti itse kisan järjestämiseen joka vuosi.

– On ollut onni olla mukana alusta asti Suomen Paras Olut -kilpailussa muiden perustajien kanssa. Nyt kilpailua on takana jo 13 vuotta ja kisa edelleen kasvaa ja kehittyy, saaden yhä enemmän myös kansainvälistä tunnustusta, kertoo Heikkilä. – Kun panimoita ei voi taloudellisesti verrata, niin kisassa kaikki lähtevät samalta viivalta, sokkona kun maistetaan kaikki kisaoluet. Varsinkin nyt, kun ajat ovat huonot, on hyvä huomata miten Suomen Paras Olut -kilpailun voitto oikeasti vaikuttaa positiivisesti panimoiden talouteen. Siksikin seuraan huolestuneesti uuden lainsäädännön toteutumista, se kun pahimmillaan voi leikata vähittäiskaupan olutvalikoimista paljonkin kun viinit tulevat kauppoihin. Ravintolapuolellehan lainmuutos ei vaikuta, koska siellä ei mikään muutu.

Tänä vuonna Hyvä Tuomas -kiertopalkinto valitaan 30.kerran. Kiertopalkintona toimivan tammitynnyrin luovutti asianmukaisin menoin Heikkilälle St. Urho’s Pubissa vuoden 2022 Hyvä Tuomas ,perheyrittäjä Petri Heino.

Hyvä Tuomas on Olutliiton vuosittain jakama palkinto ansiokkaasta työstä olutkulttuurin hyväksi ja nimityksen tekevät aiemmin palkinnon saaneet. Palkinto julkistetaan Tuomaan päivänä, jolloin on perinteisesti rauhoituttu joulunviettoon. Aikaisemmat Hyvät Tuomaat: https://olutliitto.fi/toiminta/hyva-tuomas/

Lähde: Olutliiton tiedote

Kuva: Anikó Lehtinen

Katso myös:

Suomen Paras Olut –kilpailu juhlii 10-vuotistaivaltaan. Kilpailu pidetään nyt elokuussa.