Oluen erikoisohjelma Kippis! alkaa uusin jaksoin

Radio-ohjelma Kippis! – Olut ystävien seurassa palaa eetteriin uusin jaksoin kesätorstaisin. Uusi kausi käynnistyy 1.6. klo 18–19 jaksolla, jossa fiilistellään bändioluita.

Viime vuosina pienet ja vähän suuremmatkin panimot ovat tehneet bändien nimikko-oluita kymmeniä erilaisia. Bändioluiden erikoisjaksossa maistellaan Robinson Breweryn Iron Maiden Trooper, Vallilan Panimon Kyyneleet ja Vakka-Suomen Panimon Prykmestar Goat Brew Nuclear Metal -oluet Chips de Luxe -annoksen kanssa.

Kaikki maisteltavat oluet ovat ruokakauppavahvuisia.

Radio Helsingin studioon saapuvat Viikate- ja Amorphis-oluiden tekijät Antti Isomäki Ruosniemen Panimosta sekä Jussi Tamminen Maku Brewingilta.

KIPPIS! on olutkulttuuriin keskittyvä erikoisohjelma, jossa keskustellaan oluista, panimoista, ravintoloista, ruoista, juomakulttuurista sekä alkoholipolitiikasta. Ohjelmassa maistellaan vieraiden kanssa oluita ja niihin sopivaa naposteltavaa sekä puhutaan rennossa tahdissa vieraiden erityisalasta.

Kuuntelijat kutsutaan mukaan suoran lähetyksen tunnelmaan maistelemaan oluita ja ruokia laittamalla maisteltavat oluet ja ruokaresepti jo etukäteen saataville.

Ruoassa keskitytään seurusteluruokiin, joita voi maistella oluiden kanssa hyvässä seurassa. Luvassa on sekä liharuokia että kasvis- ja vegaaniruokia.

Kesän uutuutena ovat viikoittain käsiteltävät olutjuorut sekä kiinnostavien olutkirjojen esittely.

VIERAITA ISÄNNÖIVÄT olutasiantuntija, toimittaja ja olutkirjailija Anikó Lehtinen sekä DJ Lord Fattyna tunnettu Ikke Ikäläinen.

Anikó viihtyy kaupungin urbaanissa sykkeessä. Hän puhuu työkseen oluesta, rakastaa ravintoloita ja hyvää kahvia sekä yrittää ehtiä oluentekoon vapaa-aikanaankin. Ikke on myös rautainen olutravintola-alan ammattilainen ja rakastettu Helsingin hahmo.

Kippiksessä käsitellään kaikkia oluen osa-alueita varhaisesta historiasta panimotekniikan uusimpiin innovaatioihin ja oluiden valmistajat sekä olutkulttuurin taustavaikuttajat tuodaan kuluttajien kanssa samalle aaltopituudelle.

Ohjelmassa pyritään löytämään aina jotain uusia näkökulmia olueen, ja kuuntelija voi samalla syventyä itsekin oluen makuun.

MYÖHEMMIN TÄLLÄ kaudella studioon saapuvat muiden muassa Hartwallin uuden erikoisolutpanimon panimomestari, Nokian Panimon toimitusjohtaja ja Suomalainen Olut r.y.:n puheenjohtaja Matti Heikkilä ja legendaarisen Salven paikalle avatun ravintola Hietan ravintoloitsija Jani Hiltunen.

Kippis!-ohjelman ensimmäisen kauden jaksot ovat kuunneltavissa podcasteina OlutPOSTI-portaalissa.

— 

Kippis – Olut ystävien seurassa torstaisin klo 18–19, Radio Helsinki.

 

Teksti: Peter Tammenheimo