Miten tässä tilanteessa otetaan oluita kauppojen valikoimiin?

Moni panimo on ahdingossa, koska ravintolamyyntikanava on sulkeutunut ja oluttapahtumat on peruttu.

Näin varsinkin pienten panimoiden kohdalla. Näin myyntipanostukset ja -odotukset on kaikilla panimoilla siirretty päivittäistavaraketjuihin. Olutposti otti selvää, kuinka päivittäistavarakaupan sisäänostajat suhtautuvat vallitsevaan tilanteeseen.

S-RYHMÄ

Suomen suurimmasta päivittäistavaraketjun, S-ryhmän valikoimapäällikkö Kari Häsä katsoo, että koronatilanne aiheuttaa vakavia haasteita monille elinkeinoille ja ihmisille – eikä vähiten ravintola-alalle ja sitä kautta tuotteitaan myyville yrityksille.  -Haluamme olla kotimaisille pienpanimoille mahdollisimman hyvä kumppani erityisesti näinä raskaina aikoina, kertoo Häsä. -Panostamme juomaosastojemme uudistamiseen ja niissä on tilaa yhä useammille laatuoluille. Ravintoloiden väliaikaisen sulkemisen vuoksi haluamme entistä vahvemmin varmistaa, että hyllyiltämme löytyy oluen ystäville parhaat vaihtoehdot. Pyrimme myös siihen, että ympäri Suomea myymälöistämme löytyy kattavasti juuri sen alueen pienpanimoiden laatutuotteita.

KESKO

Keskon juomien osto- ja myyntipäällikkö Minna Lantto kertookin, että pien- ja lähituottajayhteistyö on K-ryhmälle tärkeää niin nyt poikkeustilanteessa kuin myös normaalioloissa.  -Teemme tämän eteen aktiivista työtä ympäri vuoden. K-ruokakauppojen laajat juomavalikoimat pysyvät myös tässä poikkeustilanteessa yhtä laajana kuin aikaisemmin. K-ruokakauppojen valtakunnalliseen valikoimaan tulee kesäjaksolle myös paljon uusia pienpanimotuotteita. Lisäksi yksittäiset K-ruokakaupat voivat aina ostaa tuotteita myös suoraan paikallisilta pienpanimoilta (ja muilta pientuottajilta) ja laajentaa kaupan omaa valikoimaa entisestään. Kauppiaisiin voi siis olla yhteydessä myös suoraan ja ehdottaa yhteistyötä, summaa Minna Lantto.

LIDL

Suomen kolmanneksi suurimman kauppaketjun, Lidl:n Suomen osto-osaston johtaja Thomas Heinrichs kommentoi : -”Meille on tärkeää turvata yhteistyökumppaniemme pärjääminen haastavassa tilanteessa omalta osaltamme. Jatkamme yhteistyötä tavarantoimittajiemme kanssa kuten tähänkin asti. Koronatilanne ei suoraan vaikuta juomavalikoimaamme. Kesän uudet juomatuotteet ovat tulossa myyntiin normaalisti. Pienpanimoiden oluita pidämme mielellämme valikoimassa. Ne menevät hyvin kaupaksi ja tuovat asiakkaille valinnanvaraa.”

 

Kuvassa oluthyllyt