Olut kuuluu joulupöytään

Pyöreän salin joululounaalla joulun makuja maistellessa konkretisoitui, miten hyvin olut toimii perinteisten suomalaisten juhlaruokien kanssa.

Hilton Helsinki Kalastajatorpan vuosikymmenien pituinen perinne joululounaan tarjoilussa saa jatkoa tänä vuonna, kun Pyöreän salin pöytä on katettu 21. joulukuuta asti. Tämän vuoden uutuus bisnesväen suosimalla lounaalla on lauantaikattaus.

Keittiömestari Reijo Junkkari tiimeineen uudistaa myös ruokatarjoilua vastaamaan asiakkaiden toiveita. Pyöreään saliin katetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa oma alku- ja jälkiruokabuffet kasvisruokailijoille ja vegaaneille. Menua ovat inspiroineet kotimaiset raaka-aineet ja talvikauden maut.

– Ihmisten kulutustavat ovat muuttumassa. Yhä useampi hakee myös perinteiseen joulupöytään kevyempiä ja omaan arvomaailmaan sopivia vaihtoehtoja, kertoo Junkkari.

Vegaanisessa alkuruokapöydässä on tarjolla muun muassa ”Porkkalaa” eli kylmäsavustettua porkkanaa, taateli-aprikoosisalaattia ja paahdettua myskikurpitsaa ja granaattiomenaa. Jälkiruokapöydästä Junkkari suosittelee maistamaan pähkinä-raakasuklaakakkua sekä rommimarinoituja marjoja vanilja-kookosvaahdon kera. Lämmin ruoka, kevyesti savustettu juuriselleri, tarjoillaan kasvisruokailijoille pöytään.

Vegaanibuffa

Kalastajatorpan klassinen Pyöreän salin joululounas täydentyy tänä vuonna vegaanisilla herkuilla, jotka on koottu sivupöydälle.

Luonnonmukaista lähiruokaa

Kasvisruokien ohella joulupöydän trendejä ovat tänä vuonna paikallisuus, luonnonmukaisuus ja raakaruoka. Vaikutteet ovat läsnä Pyöreän salin menussa: perinteisen kalapöydän rinnalle on nostettu suomalaisia riistaherkkuja ja metsän antimia.

Lukuisat kalaisat herkut, hirvihyytelö, paahdettu hanhenrinta, peuramakkara – kaikki alkupalapöydän maut viihtyvät parhaiten oluen seurassa. Olut myötäilee monipuolisia, paikoin etikkaisiakin makuja, eikä varasta pääroolia joulun ruoilta. Myös pääruokana tarjottavat rautu, poro tai naudanfilee mainioine kastikkeineen viihtyvät oluen seurassa.

Pyöreän salin jouluoluiksi valikoituivat tänä vuonna ahvenanmaalaisen Stallhagenin lempeä IPA ja suomalaisten ikisuosikki TÅ¡ekeistä, KruÅ¡ovice černé pivo.

Joululounaan oluet

Joululounaan suositusjuomaksi sopii olut. Kalastajatorpan tämänvuotiset valinnat myötäilevät ruokia.