MaisteluBox yhdistää nautinnot ja ihmiset!

MaisteluBox yhdistää kotimaiset makuelämykset ja ihmiset. Oluita ja juustoja yhdistelemällä luodaan mielenkiintoisia, tasapainoisia ja jännittäviä makupareja. Tässä helposti mukaan otettava makupaketti lahjaksi tai illanistujaisiin.

Maistajaiset on hieno tapa viettää ystävien kanssa yhteisiä hetkiä
Katso mitä makuja Olutsommelier Maria Markus ja juustomies Tim Löytäinen löysivät Maistelubox pakkauksesta. Voit käyttää tätä videota ohjeena omien maistajaisten yhteydessä. Nauti!

Olut ja juusto kuuluvat yhteen

Olut on mainio ruokajuoma ja sitä on hauskaa yhdistellä erilaisten ruokien kanssa. Yksi suosituimmista makuparituksista on olut ja juusto. Oluen hapokkuus ja maltaiset aromit raikastavat ja täydentävät juustoelämystä. Juusto puolestaan korostaa oluen hedelmäisyyttä ja taittaa samalla katkeruutta. Oluita ja juustoja yhdistelemällä on helppo luoda mielenkiintoisia, tasapainoisia ja jännittäviä makupareja.

 

Maistajaiset, jossa yhdistellään olutta ja ruokaa, on mukava tapa viettää iltaa ystävien kesken. Eri makujen sointumista yhteen on kiva vertailla, ja pienen makututkimusmatkan myötä on mielenkiintoista löytää omat suosikkinsa.


Oluen monipuoliset aromit tuovat ruuan parhaat puolet esiin. Kokeile vaikka!

Maria Markus, olutsommelier

Näin maistajaiset järjestetään

  1. Kerää ystävät yhteen. MaisteluBoxin sisältö sopii tastingiin 2–4 henkilölle. Voit halutessasi hyödyntää maistajaisissa ylempänä olevaa videota.
  2. Leikkaa ja asettele juustot. Pakkaus sisältää kaksi juustoa: alhaalla Aito Cheddar Originaali ja ylhäällä Aito Cheddar Gin. Leikkaa juustot muutaman sentin kuutioiksi ja asettele ne tarjoilualustoille omiin rykelmiinsä. Ota juustot huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen nautiskelua.
  3. Avaa olut ja kaada maisteluannokset laseihin. Aloita maistelu vaikkapa Olvi IPA:sta. Kaada olut lasiin varovasti liian vaahtoutumisen estämiseksi. Tuoksuttele olutta ja ota lasista pieni suullinen. Maista sen jälkeen Aito Cheddar Originaalia. Nauti.
  4. Yhdistä makuparit ja keskustele. Mitä tuoksuja ja makuja löydät? Miltä juuston suolaisuus maistuu oluen lempeän maltaisuuden kanssa? Miten makupari sopii mielestäsi yhteen? Maistele hetken kuluttua toinen olut ja juusto -pari. Voit nauttia välissä hiukan raikasta vettä ja vaikkapa mietosuolaisen keksin normalisoidaksesi maun suussa ennen seuraavaa makukokemusta.
  5. Innostu maistajaisista. Oluiden ja juustojen yhdistäminen avaa mielenkiintoisen maailman, jossa voit löytää aina uusia, erilaisia ja yllättäviäkin makupareja. MaisteluBoxilla pääset helposti alkuun.

 

Kaksi olutta ja juustoa, jotka ovat alan asiantuntijoiden valitsemat makuparit.

Oluet (uutuus): Kukko Pils 4,7 % (Vahvasti humaloitu täysmallasolut) ja Kukko Tumma 4,5 % (Pehmeän maltainen täysmallasolut)

Kukko Pils on voimakkaasti humaloitu, kullankeltainen täysmallasolut, jonka runsas ja vitivalkoinen vaahto säilyy pitkään oluen suojana.

Kukko Tumma on pohjahiivalla valmistettu tumma täysmallasolut. Kukko Tumma on niittänyt menestystä useissa alan kilpailuissa.


Oluet: Olvi IPA 4,7 % (India Pale Ale) ja Olvi APA 5,0 % (American Pale Ale)

OLVI IPA on voimakkaasti humaloitu täysmallaspintahiivaolut, jonka sitruksinen maku syntyy Mosaic, Galaxy, Comet ja Saphire -aromihumalista.

Olvi APA on vahvasti huomaloitu täysmaltainen American Pale Ale, jonka raikas sitruksinen maku syntyy ohra- ja vehnämaltaasta sekä Citrasta, Chinookista ja Equanotista.


Juustot: Jukolan Juusto Aito Cheddar Originaali Gin

Aito Cheddar Originaalissa elämykset ovat aidoimmillaan ja puhtaimmillaan. Juustoa on kypsytetty kolme kuukautta ja sopii jokaisen makuun.

Aito Cheddar Gin on voimakas noin vuoden kypsynyt juusto. Mausteena Kyrö Distilleryn Gin, joka antaa kermaiselle juustolle katajanmarjan vivahteita.

Jukolan Juuston Aito Cheddarit valmistuvat oman tilan aamulypsyn maidosta ja kokeneiden juustomestarien käsissä perinteistä ja ainoaa oikeaa valmistustapaa vaalien.

Pakkaus ja myynti: Jukolan Juusto Oy
Pakkauskoot: Oluet 2 x 0,5 l. Juustot 2 x 80 g

Tilaukset ja tiedustelut: tilaukset@jukolanjuusto.fi

Ilmainen tasting-alusta ja oluen aromipyörä