Olutkaupunki Tijuana, Meksiko

Olutpostin matkassa Yhdysvaltojen ja Meksikon rajaseudulla.

MEKSIKO on vain ratikkamatkan päässä rajan takana Tijuanassa, mikä selittää osaltaan maan ruoka- ja juomakulttuurin
näkymistä vahvasti San Diegossa. Maailman vilkkaimpana rajanylityspaikkana mainostettu tullauspiste on usealle osa päivittäistä työmatkaa, koska moni meksikolainen käy San Diegon puolelle töissä, ja onpa liikettä vastakkaiseenkiin suuntaan. Useat sandiegolaiset
ovat muuttaneet edullisempien kustannusten perässä Tijuanaan, osa on perustanut sinne yrityksiäkin.

meksikolainen ravintola

Pienpanimotrendi ja tietotaito on saanut jalansijaa myös Tijuanassa. Noin tusinan näkyvän panimon etunenässä on Border X Brewing, jolla on Tijuanan pääkadulla oma panimobaarikin. Avenida Revolucioni -kadulla sijaitsee Norte Brewingin taproom ja kulma takana
siitä Carillo Puerto y o Tercera -kadulla Mamut Brewingin taproom. Muutaman korttelin päässä sijaitsevassa Telefonica
-katuruokakeitaassa toimii myöskin yksi panimo, South Norte. Monet sandiegolaiset tekevät viikonloppuretkiä Tijuanaan tai pidemmällekin
Kalifornian niemimaalle. Hintataso on houkutteleva, joskin craft-olueteivät ole kuin pari dollaria halvempia.

Alueen kuviosta ja kehityksestä tulevat väistämättä mieleen Helsinki ja Tallinna. Kuten Tallinnassakin, on tarjonta ja turistien odotukset
muuttuneet hurjasti.

Artikkeli on julkaistu Olutposti-lehden numerossa 1/2020.

Teksti: Harri Keko

Kuvat: Oskari Sarkima

Lue myös edelliset jaksot:

San Diego – Amerikan pienpanimomekka (osa 1)

San Diego – Amerikan pienpanimomekka (osa 2)

Lue Olutposti-lehti 2/2020 nyt ilmaiseksi verkosta!