Olutliitto kerää kokemuksia syrjinnästä ja häirinnästä olutalalla

Olutliitto kerää toista kertaa kokemuksia olut- ja panimoalan häirinnästä ja syrjinnästä. Kysely on tarkoitettu kaikille sukupuoleen, seksuaaliseen suuntautumiseen tai etniseen taustaan katsomatta. Vuosittaisen kokemusten keräämisen tarkoituksena on Olutliiton mukaan seurata tilannetta panimo- ja olutalalla.

@oluttoo teksti

Viime vuonna kerättiin kokemuksia kaikilta sukupuolilta ja #oluttoo-kyselyyn tuli kymmeniä vastauksia sekä panimoissa työskenteleviltä että olutravintoloiden- ja festivaalien työntekijöiltä. Vastauksia tuli lähinnä naisilta ja niissä nousivat toistuvasti esiin nimenomaan naisten ulkopuolisuuden tunne panimomaailmassa. Useissa työpaikoissa on koettu myös sanallista seksuaalista häirintää kuten naisten vartalon kommentointia.

Olutliitto toivoo alan tulevaisuuden ja avoimuuden vuoksi, että jokainen syrjintää tai häirintää kokenut vastaa tämän vuoden kyselyyn, on sitten alalla työntekijänä, harrastajana, festarityöläisenä, olutseuran jäsenenä, kotiolutpuolella tai muualla oluen parissa töissä olevana. Kysely on tarkoitettu kaikille sukupuoleen, seksuaaliseen suuntautumiseen tai etniseen taustaan katsomatta.

Kyselyyn voi vastata TÄÄLLÄ tai lähettämällä yksityisviestin Olutliiton perustamalle @oluttoo -Instagramtilille.

Lähde: www.olutliitto.fi

Katso viime vuoden tulokset:

Olutliiton häirintäkyselyn tulokset julki