Olutmaistiaiset Nuuksion metsässä

Beer in the Woods on kaksituntinen matka suomalaisen luonnon ja sieltä kumpuavan vuosituhantisen olutperinteen maailmaan.

Beer in the Woods ei ole mikään tavallinen oluttasting. Baarin pöydän tai kabinetin sijasta porukka kokoontuu Suomen luonto- ja retkeilykeskus Haltian edustalle, mistä lähdemme eräoppaan johdolla luontopoluille. Ennen itse tastingia pysähdymme neljä kertaa ehkä reilun kilometrin matkalla, joka pysähdyksellä keskittyen eri aistiin. Ensin haistelemme ympäristöämme ja luonnon yrttejä, samalla miettien hajuaistimusten olemusta vähän syvällisemmin. Seuraavilla pysähdyksillä keskitymme yksitellen ensin näköön, sitten tuntoon ja lopuksi kuuloon ennen kuin saavumme nuotiopaikalla, jossa itse tasting tapahtuu.

Itse tasting ei myöskään ole tylsän tekninen, vaan ajatuksella valittujen oluiden mukana tulee paljon tarinoita juomakulttuurin ja Suomen historiasta varsin viihdyttävässä ja samalla ajatuksia herättävässä paketissa. Vieressä kasvavat villiyrtit alkavat kiinnostaa ihan uudella tavalla kun puhutaan siitä, miten luonnon antimilla on maustettu oluita ja kenelle olutta on tarjottu.

Beer in the Woods sopii hyvin sekä vasta-alkajalle että kokeneemmalle olutharrastajalle, sillä itse oluisiin ja niiden makumaailmaan keskitytään juuri sopivasti. Oluiden lisäksi maistellaan Jukolan juustoja, Hamppufarmin snackseja ja TouchWildin makusiirappeja ja -suoloja, jotka maistellaan yhdessä eri oluiden kanssa välillä aika odottamattominkin lopputuloksin.

Tasting tapahtuu ulkona, joten on syytä varautua säähän sopivalla varustuksella, oli se sitten aurinkorasvaa ja hyttyskarkotetta tai sadeviitta ja kumpparit. Itse elämys epäilemättä toimii olosuhteissa kuin olosuhteissa.

Eräsommelierina toimii Anikó Lehtinen, toimittaja, juoma-asiantuntija ja kirjailija.

Beer in the Woods -tasting Nuuksion metsässä

Seuraavat Beer  in the Woods retkitastingit tiistaina 29.6. ja torstaina 12.8. ja lisää kesän ja syksyn tapahtumia lisätään Retkipaikka.fi -sivustolle.

HUOM!! Koodilla: OLUTPOSTI2021 saa nyt 10 % alennuksen Beer in the Woodsista

Kuvat, video ja teksti: Harri Soinila