Olutpostin lasissa: Mufloni Vadelma Berliner Weisse, 5,0 %

Olutpostin lasissa on tällä kertaa Mufloni Vadelma Berliner Weisse Panimoravintola Beer Hunter´s:lta Porista.

Olut on väriltään hieman oranssiin vivahtavan punainen ja kauniin opaalimaisen samea. Tuoksussa tuntuu berliner weisselle tyypillistä happamuutta ja kipeyttä, johon yhtyy käytetyn vadelman marjaisuus. Tuoksu on hento, mutta tasapainoinen.

Mufloni Vadelma Berliner Weissen maku on happamahko, ja siinä tuntuu kuivuus varsinkin jälkimaussa. Oluen poreilevuus on kevyttä ja suutuntuma pehmeä.  Vadelman aromi kulkee läpi maun, vaikkakin hentona.  Panimolta kerrotaankin, että oluen valmistamisessa käytetään täysikasvuisen miehen painon verran vadelmaa. Mufloni Vadelma Berliner Weisse on moderni versio berliner weissestä, ollen kuivempi kuin vadelmasiirappiset saksalaiset serkkunsa.

Olut on hyvä vaihtoehto porttiolueksi happamien oluiden maailmaan sekä kuivien siidereiden ystäville. Mufloni Vadelma Berliner Weisseä voi nauttia myös lohikalojen sekä äyriäisten kera ja vaniljaisten jälkiruokien kera sekä sekä lagerin sijaan, koska vaikka makumaailma on täysin eri, oluen tasapainoinen juotavuus tekee siitä myös hyvän ”veto-oluen”.

Tiesitkö? Panimon oluiden Mufloni -nimi tulee siitä, että 1920 luvulla Säpin saarelle (Porin edustalle) on tuotu lauma muflon-pässejä Etelä-Euroopasta. Siellä on tänä päivänäkin pieni populaatio näitä sarvipäitä!

Ulkonäkö: Punertava
Tuoksu:  Kirpeän vadelmainen
Maku:  Marjainen ja kevyt
Prosentit: 5 %
Pisteet (1-5): 3,7

Kokeile tätä oluen kanssa:

Olutmarinoidut appelsiinirapuvartaat grilliin