Olutslämäri: Harjun veljekset Maistilalta

Ketä, mitä, häh?

Pieni panimo preerialla, Oulun Alppilassa tarkemmin sanottuna. Veljekset Joni ja Riku Harju.

kaksi miestä

Oletteko veljekset kuin ilvekset vai mikä on teidän kollektiivinen toteemieläimenne?

Ilves on kissa, me ollaan enemmänkin panimokoiraihmisiä. Jos kollektiivinen toteemieläin olisi, niin se lienisi Eternian aroilla laiduntava Mantisaur.

Ketä julkkissisarusparia muistutatte eniten?

Harrison Fordia ja Calista Flockhartia

Minkälaisen oluen tekisitte piimästä?

Funkyn.

Lempi olut-/ruokaparinne?

Juustot ja oluset. Niistä löytyy variaatioita… loputtomiin.

Mistä tykkäätte?

Kun Häiriköt soi panimolla täysillä. Jalkapallon arvokisoista. Olusista ystävien ja mahdollisten uusien tuttavuuksien kanssa. Belgiasta, siellä voi sopivan nurkan takaa löytää jotain aika jännää juotavaa mallasmuodossa. Kesästä, koirista ja leppoisuudesta.

Mistä ette?

Ymmyrkäisyydestä.

Mikä Maistilan olut sopii seuraavan kappaleen kanssa yhteen: Hebosagil – Pian tämä kaikki on ohi?

Aika moni. Sehän on vähän niin kuin henkilökohtainen valinta, abstraktio ja IMO:us. Intuitio on hyvä valintamekanismi ja etikettiperuste.

Aiheuttaako olut perheriitoja?

Totta kai, asioina. Se myös aina ratkaisee ne, nesteenä.

Miksi Oulussa laitetaan majoneesia pizzaan?

Ei aavistustakaan.

Panimonne sijaitsee Oulun Alppilassa. Kehukaa Helsingin Alppilaa kolmella sanalla?

Herttainen, pittoreski, suloinen.

Kenet haluatte haastaa seuraavaksi?

Haluamme huastaa Topi Pakarisen, huiman keikkakeittäjän monen panimon taustalta. Maatilan isäntä, Konneveen sahtikeisari, luova johtaja ja ajaa pitkällä Mesellä.

Teksti: Teemu Lahtinen

Kuva: Anikó Lehtinen

Artikkeli on julkaistu Olutposti-lehden numerossa 2/2021.