mainos
mainos

Olutslämäri: Jaakko Hartemaa Mallassepät

Tämänkertaisessa Olutslämärissä jututetaan Mallassepät -panimon Jaakko Hartemaata.

logo

Kuka, mitä, häh?

Toinen perustaja, keittäjä ja jokapaikanhöylä. Teen mitä tahdon, eli olutta, ja harrastan siinä samassa yrittämistä. Toisin sanoen hullun pitkää päivää ja ehkä kohti burnoutia. Ihme kyllä, tämä kaikki soljuu silti tosi kivasti.

Naantalin aurinko on yleisesti tunnettu käsite, mutta minkälainen on Naantalin pimeä puoli?

Tämä on sivussa oleva pikkukaupunki, joka on talvella ihan kuollut paikka. Ehkä sanonta tulee juuri siitä, että ihmiset käyvät täällä vain kesällä. Kesällä Naantali on tosiaan 7/5, joten se korvaa paljon tuon. Kesästä kesään täällä kuitenkin eletään.

Mallassepät on yksi Suomen arvostetuimmista NEIPA-oluiden tekijöistä. Mitkä elementit tekevät mielestäsi hyvän ”sumukaljan”?

Sumukalja ja muutkin tyylit ovat prosessista kiinni. Kun se on hanskassa, niin sen jälkeen voidaan puhua reseptistä: humalaa PALJON eli sanotaan alkaen 15-20 g/litra! Hiivana London Ale 3, joka on meidän valinta tässä tapauksessa. Reseptin jälkeen palataan prosessiin eli pakkaamiseen. Tässä kohtaa nämä yleensä menevät mönkään. Pienikin happi pullossa/tölkissä pilaa tuotteen.

Lempi olut- / ruokaparisi?

Käännän tämän toisin päin, eli kun syödään, niin mennään ruoka edellä. Ei nyt silti lähdetä keulimaan, vaan pysytään yksinkertaisten asioiden äärellä, joten otetaan tähän pizza! Juomaksi raikas pilsner, niin elämä hymyilee ainakin hetken, kunnes taas on nälkä… tai jano.

Mistä tykkäät?

Haasteista. Reiluista kavereista. Elämästä.

Mistä et?

Asioiden jättämisestä puolitiehen, turhamaisuudesta ja toisten alaskatsomisesta.
Maajussille morsian ohjelmaa on kuvattu Naantalin kylpylän tiluksilla. Minkälainen olut olisi Mallaseppien valmistama ”Sika-Harri”?
Sika-Harri kuulostaa niin perinteiseltä mieheltä, että olisi kiva päästä täräyttämään hänelle kunnon double fruited mixed fermentation sour.

Pullo vai tölkki?

Onneksi molemmat on keksitty eli hipsterimehut, kuten NEIPA:t ja sourit tölkkiin, perinnejuomat pulloon.

Mikä TEKEMÄSI olut sopii seuraavan kappaleen kanssa yhteen: Sepi Kumpulainen – Kännissä on kiva olla?

Double or Nothing -DIPA toimii tässä, ja maistuu muuten tosi hyvälle.

Jos pyörittäisit panimoa yksin, niin olisiko yrityksen nimi silloin MallasSepi?

Melkein. Oikea vastaus olisi Mallassetä. LOL.

Kenet haluat haastaa seuraavaksi?

Jirka Ordénin.

Artikkeli on julkaistu Olutposti-lehden numerossa 1/2022.